Hudvård

Ansiktsvatten med fukt i fokus

ansiktsvatten

Fuktgivande ansiktsvatten

Jag är egentligen lite kluven till fuktgivande ansiktsvatten, eller ansiktsvatten överlag som produkt. Jag kan absolut uppskatta ansiktsvatten emellanåt för att det kan kännas lite extra svalkande, men jag vet inte om jag tycker att det gör någon ordentlig skillnad på min hud. 
Något jag också börjat uppskatta är färre produkter i min rutin: ju färre produkter, ju färre konserveringsmedel/parfym/emulgeringsmedel åker ju med på köpet. Sålänge jag har min ansiktskräm, kanske ett serum (med någon specifik ingrediens) samt retinol och en syra så är jag nöjd: essence och ansiktsvatten är helt enkelt inte ett måste för mig.
Men, om jag ändå får en period där jag vill använda ansiktsvatten så är det garanterat någon av dessa tre på bilden ovan!

Klairs Supple Preparation Unscented Toner

Här har vi den parfymfria varianten av produkten (finns även i en parfymerad variant). Tonern ska ge fukt och lugna huden mha. ingredienser som bl.a. centella, vitamin E, glycerin, aminosyror, panthenol och en form av vitamin C. Produkten är även vegansk.
Jag gillar denna toner! Den har en behaglig, lite gel-ig konsistens som också har en skön, svalkande effekt på huden. Jag upplever också att den sjunker in snabbt i huden utan att efterlämna någon produktkänsla.
Förpackningen är en traditionell skruvkork, vilket jag tycker fungerar toppen.

Finns bland annat att köpa hos Cocopanda (länk – ej annons) där 180ml kostar ca 177:-

Fenty Beauty Fat Water Hydrating Milky Toner Essence

Ett annat fuktgivande ansiktsvatten är denna alternativ från Fenty.
Produkten utlovar att vara återfuktande, närande, barriärstärkande och utjämnande. Produkten innehåller bland annat Squalane/Skvalan, niacinamid, panthenol, kokosolja, zink och vitamin E; ingredienser som jag verkligen gillar och som verkar fuktgivande, mjukgörande, skyddande och stärkande för huden.
Jag tycker nog att detta ansiktsvatten är ett av dom bättre jag har testat. Om jag skulle vilja ha ett ansiktsvatten att kontinuerligt använda hemma så skulle det vara just detta. Huden känns faktiskt något smidigare efter användning av denna produkt.

Jag är dock inte helt såld på förpackningen. Man skruvar upp hålet i toppen för att droppa ut produkt och skruvar sedan tillbaka för att åter stänga till. Det kan lätt bli kladdigt, men fungerar väl helt okej. Jag skulle dock inte lite på förpackningen under en resa.
Doften var också något jag behövde vänja mig vid först, men är nu inget jag längre tänker på. Även denna toner är vegansk.
Konsistensen på denna produkt är någon rinnigare än alternativet från Klairs ovan. Jag upplever dock att den sjunker in någorlunda likvärdigt. Möjligtvis att man kan känna en liten uns av produktkänsla efter detta ansiktsvatten, men ytterst lite.

Finns bland annat att köpa hos Kicks (länk – ej annons) där 148ml kostar ca 420:-

Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Toner

Den här produkten är extremt härlig att använda, speciellt på varmare sommardagar.
Likt ansiktsvattnet från Klairs har denna produkt en något mer gel-ig konsistens som snabbt absorberas av huden. Jag uppskattar också förpackningen som är en smidig pump.

Tonern innehåller bland annat glycerin, niacinamid och panthenol, samt hyaluronsyra i olika former. Dock, viktigt att poängtera är att hyaluronsyra har en alldeles för hög molekylvikt för att kunna tränga in i huden (mäts i dalton) – däremot finns det naturligt i huden och har där en fantastisk förmåga att binda vatten. För att applicera ingrediensen på huden på ett sätt som kan tränga igenom bör man applicera byggstenar till hyaluronsyra (t.ex. Acetyl Glucosamine). Läs mer om ingredienser och hyaluronsyra här. Hyaluronsyra kan inte tränga in i huden, men kan ändå plumpa huden och fylla ut den på ett vackert sätt. 

Finns bland annat att köpa hos Skincity (länk – ej annons) där 120ml kostar ca 299:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *