Hudvård

Hudvårdsrutin, fokus ansiktskräm

En liten hudvårdsrutin med fokus på ansiktskräm

Denna hudvårdsrutin innehåller ansiktskräm x 2 samt en ögonkräm. Är man ute efter en rutin med färre produkter kan denna trio fungera toppen, då den ger både fukt men också tillgång till aktiva ingredienser. Dagkrämen ger en lätt dos av C-vitamin och nattkrämen ger huden retinol-liknande effekter. Tillsammans hjälper dessa ingredienser att verka hudföryngrande och uppljusande, samt fuktgivande. Notera att fukten från resp. ansiktskräm kanske inte räcker till helt för en torr/mycket torr hy under kallare årstider. 
Vill man säkerhetsställa högre koncentrationer av de aktiva ingredienserna skulle jag också rekommendera separata serum för detta, och istället kika på en ansiktskräm att ha både dag och natt. 

Kiehls  Creamy Eye Treatment with avocado

En riktigt fet ögonkräm som tillför ordentligt med fett och fukt, samtidigt som den ljusar upp ögonområdet under ögat.
Ögonkrämen innehåller bland annat avokadoolja men också sheasmör vilket är en ingrediens som min hy älskar. Krämen är dessutom fantastisk under smink – ett måste för alla torrisar!

Krämen finns att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 14ml kostar 389:-

Ole Henriksen Goodnight Glow

Här har vi en ansiktskräm (nattkräm) som innehåller mycket av det goda: bakuchiol (naturens svar på retinol), AHA-syror samt fuktgivande och närande ingredienser. Krämen verkar med andra ord på fina linjer, verkar utjämnande och förbättrar strukturen utöver fukt och näring. Sheasmör är en återkommande ingrediens även här, samt godingar som glycerin och panthenol. 
Krämen har en doft som påminner om blåbär och vanilj, vad jag upplevde, men är ingen stark doft. Är man dock känslig mot parfym så behöver man testa sig fram. 
Jag gillade verkligen denna krämen, en bra ingång om man vill börja kika på retinol-liknande egenskaper direkt via sin ansiktskräm. Jag tycker också att huden blev riktigt mjuk och smidig.

Krämen finns att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 50ml kostar 829:-

Ole Henriksen Trutch C-Rush Brightening Gel Creme

En ansiktskräm (dagkräm) med återfuktande egenskaper samt en kick av C-vitamin. Fukten förekommer bland annat i samband med glycerin och panthenol, medans C-vitaminen härstammar via två olika komponenter.
Notera att dessa C-vitamin komponenter ej är höga gällande koncentrationen. Vitamin-C är dessutom en känslig ingrediens som kräver lågt ph-värde och klarar sig bättre i kyl än rumstemperatur. Man rekommenderar också att använda mörka, täta behållare (gärna med pump) för att öka hållbarheten på produkter med C-vitamin, samt för att hålla vitaminet stabilt när produkten väl öppnats och därmed används.
Krämen har i övrigt en lätt konsistens och verkar skön på huden. Ett bra alternativ om man är ute efter en lättare fukt samt är nyfiken på C-vitamin. Jag skulle dock inte förvänta mig några extrema resultat av just C-vitaminet, av ovan nämnda anledningar.

Krämen finns att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 50ml kostar 675:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *