Hudvård

Kroppsolja från Emma S

kroppsolja-emmas

Fukt och näring med kroppsolja – Från Emma S

En stor favorit hos mig är denna kroppsolja från Emma S. Denna olja hjälper till att både mjukgöra och återfukta huden, samtidigt som den doftar otroligt fräscht! Produktens doft kommer från noter av grapefrukt, liljor och mandarin: en riktigt härlig och fräsch trio.
Denna kroppsolja från Emma S innehåller bland annat vitamin E (skyddande, stärkande) och Sheaolja (mjukgörande och fuktbindande) – något min hud bevisligen älskar.
Trots en emellanåt känslig hy har jag inte heller upplevt någon irritation av denna olja (tänker dels pga. parfym-ämnen mm). Irritation av hudvårdsprodukter är dock individuellt, och man får som vanligt testa sig fram.

Användning av kroppsolja

Jag brukar droppa i några droppar av oljan i min vanliga hudkräm. På så sätt får kroppsoljan lätt smälta in i huden tillsammans med just krämen. Jag tycker också att det är enklast att använda oljan så. Något jag också älskar att göra är att droppa oljan i ett varmt bad. Ett bad med ett par droppar olja har gjort min hy otroligt mjuk och smidig!

Jag upplever att oljan ändå sjunker in relativt snabbt i huden utan att lämna en klibbig eller klistrig yta. Jag kan dock inte påstå att jag har så mycket annat att jämföra med, så det är svårt att avgöra om det är normalt eller ej.
Oavsett hur jag använder produkten så upplever jag att denna kroppsolja håller extremt länge. Då har jag ändå varit ganska generös med oljan i flertalet bad, men också i min hudkräms-blandning. Värt att notera är att oljan i sig också är dryg, man behöver alltså inte slösa allt för många droppar hur man än använder den.

Ni hittar oljan bland annat på Lyko (länk – ej annons), där 125ml kostar 199:-.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *