Hudvård,  Smink

Längre fransar med fransserum – före och efter bilder

Fransserum är en otrolig produkt som verkligen kan förlänga och fördubbla ens fransar – vilket gör det hundra gånger roligare att applicera mascara om man frågar mig.
Jag som är van vid fransförlängning (nu var det dock ett bra tag sedan) gillar ju verkligen de där långa, täta fransarna, så när jag slutade med fransförlängning var det fransserum som gällde. Och Jösses vilket resultat jag fick, av ett serum?! Jag kunde inte förstå varför jag lagt så mycket pengar och timmar på fransförlängning när man kunde få ett sådant fint resultat ”naturligt”!

WowBrowDyrast

WowBrow har ett frans- och brynserum som inte ska innehålla det hormonliknande ämnet Prostaglandiner (läs mer om detta under Xlash recension nedan).
Produkten jobbar med naturliga ingredienser och peptider för att bygga upp ett resultat som inte ska ge biverkningar. Serumet ska också vara säkert att använda vid graviditet, men läkare bör ändå rådfrågas. 
Jag är oerhört nyfiken på detta serum, och kommer garanterat att testa så fort jag får chansen.
Finns hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 3ml kostar 499:- (166:-/ml)

Xlash (testat)

Här har vi ett fransserum som jag har testat och fått längre fransar av!
Serumet har inte alls irriterat eller skapat någon reaktion vid ögonen för mig, vilket jag är tacksam för (har hört att vissa andra fått reaktioner).
Applikatorn är en smal pensel/spets som är lätt och behaglig att använda på fransraden. Jag tycker också att produkten absorberas relativt snabbt.
Märket rekommenderar att man använder ett separat serum för ögonbrynen, om man önskar samma resultat även för ögonbrynen. Man rekommenderar inte heller att använda serumet vid graviditet.

Xlash fransserum innehåller det hormonliknande ämnet Prostaglandiner, ett ämne som produceras naturligt i kroppen. Dock är det delade meningar om ämnet verkligen bör användas i kosmetika då biverkningarna kan vara många. Läs mer om detta här
Finns hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 3ml kostar 479:- (160:-/ml), finns också i 6ml med en prislapp på 699:- (117:-/ml).

Sweed

Ett frans- och ögonbrynsserum som är fritt från hormonliknande ämnen, och därmed jobbar med naturliga ingredienser som inte ska störa eller ge oönskade biverkningar vid användning.
Märket skriver att en tub förväntas räcka i ca 5 månader och ska ge fylligare, starkare och längre fransar. Serumet ska vara säkert att använda vid graviditet, men läkare bör ändå rådfrågas. 
Detta är ytterligare ett fransserum som jag verkligen vill testa.
Finns hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 5ml kostar 695:- (139:-/ml)

The Ordinary (testat) – Billigast

Ytterligare ett fransserum som jobbar utan hormonliknande ämnen. Detta fransserum jobbar istället mha. peptider. Serumet ska vara säkert att använda vid graviditet, men läkare bör ändå rådfrågas. 

Detta serum har jag testat, men tyvärr upplevde jag inga resultat alls med produkten. Jag är inte heller imponerad av applikatorn som är mer utav en större, spretig pensel. Upplevelsen av penseln är säkerligen bara en vanesak, men ändå något jag reflekterade över.
Finns hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 5ml kostar 194:- (39:-/ml)

fransar resultat av fransserum

Här har vi mina före och efter bilder

Ovan bilder visar mina fransar med fransförlängning, efter borttagning av förlängningen och längre fransar efter användning av Xlash i några månader. Ett helt makalöst resultat om ni frågar mig!

Notera: trots att jag gjorde fransförlängning hos en duktig, certifierad fransstylist så kommer en fransförlängning med största sannolikhet ändå att slita på fransarna – speciellt om man som jag gjorde det under flera, flera år.
Man kan dock kombinera fransserum med fransförlängning om man önskar, för att bibehålla fransarnas mängd och längd under tiden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *