Smink

Foundation för ljus hy

foundations-ljus hy

Foundation för en ljus och kall hy

Något som jag med riktigt ljus hy upplever är svårigheten att hitta en bas/foundation som verkligen matchar min hy. Utöver att vara riktigt ljus i hudtonen så drar jag också åt det kalla hållet, vilket inte heller underlättar färgmatchningen alla gånger.
Problemet som ofta uppstår är att basen blir för mörk eller att den drar åt det orangea hållet – vilket inte är särskilt smickrande.

På bilden ovan har jag samlat fyra exempel på baser som jag testat, där 3/4 är riktigt bra! Recensioner följer nedan.

Caia Dewy Drops i färgen 10C

En perfekt nyans för min hy, utan tvekan en av de bättre färgerna jag har testat. Är man ute efter en riktigt ljus nyans bör inte denna slå fel.
Utöver den felfria nyansen är produkten dessutom allt jag önskar: lättäckande och hållbar utan att torka ut min redan torra hy ytterligare.
Konsistensen är otroligt lätt och rinnig, dock inget jag ser som negativt då det gör den otroligt dryg. Formulan är också väldigt lätt att jobba med tack vare konsistensen. Produkten sprider ut sig lätt över ansiktet och skapar en lätt men ändå jämn bas. Det känns helt enkelt svårt att misslyckas med basen med denna produkt.
Jag upplever också att hållbarheten är riktigt bra som tidigare benämnt. Min hy ser lika lystrig och fin ut på kvällen som den gjorde på morgonen vid applicering. Även om det ska vara en lättare produkt är det fortfarande viktigt att förbereda huden med hudvård dock, för just bästa hållbarhet.
Jag föredrar oftast att applicera min bas med en beautyblender, och så är fallet även här. Jag har testat foundationborste från Caia vid applicering av denna produkt, men jag får det inte riktigt att fungera lika bra.

Dewy Drops köps via Caia’s hemsida (länk – ej annons) där 30ml kostar 345:-

Lumene CC Cream i färgen Ultra Light

Nyansen ”Ultra Light” beskrivs som en varm nyans (dock den ljusaste som finns i hela serien), medans nyansen snäppet mörkare vid namn ”Light” ska ha en kall underton. Nyansen ”Light” blir dock för mörk på mig. Av den anledningen har jag alltid använt nyansen ”Ultra Light” då den fungerar allra bäst på mig, trots min kalla underton. 
Denna foundation är krämig och smidig i formulan. Produkten i sig är också något mer täckande än alternativet från Caia, dock utan att kännas varken kakig eller uttorkande. Likaså här håller sig denna foundation fin hela dagen.
Jag kan uppleva att produkten är något parfymerad, men ändå relativt lätt. Det är ändå värt att notera för den som är känslig eller rent av vill undvika dofter i smink.

Finns att köpa på bland annat på Lyko (länk – ej annons) där 30ml kostar 129:-

Lumene Blur Foundation i färgen 00 Ultra Light

Detta alternativ från Lumene är förmodligen den mest täckande av samtliga produkter i inlägget. Trots täckningsgraden är den dock fortfarande lika krämig och skön på huden som CC-krämen ovan. Nyansen är också lika ljus och fin som CC-krämen ovan.
Åter igen applicerar jag enklast och helst med en beautyblender och resultat varar hela dagen lång. Är jag något torrare i huden en dag kan denna foundation skapa någon flaga i pannan efter några timmar (där jag är som allra torrast). Men med rätt hudkräm under sminket är det dock sällan det inträffar.

Finns att köpa på bland annat Lyko (länk – ej annons) där 30ml kostar 165:-

Bare Minerals Complexion Rescue i färgen 01 Opal

Opal är den ljusaste färgen i serien av Bare Minerals Complexion Rescue. Nyansen är dock både för mörk och för varm för min hudton vilket resulterar i en bas som drar åt orange. Bristen på ljusare alternativ gör att jag tyvärr inte kan använda produkten, vilket är väldigt tråkigt då produkten i sig känns väldigt härlig i konsistensen (luftig, nästan vispad känsla).
Dessutom är denna produkt lätt att applicera med både fingrar och svamp, även om jag alltid föredrar svamp. 

Finns att köpa på bland annat Lyko (länk – ej annons) där 35ml kostar 350:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *