Hårvård

Lockkräm: As I Am Smoothie

Lockkräm i form av smoothie

As I Am har flertalet fina produkter för olika typer av hår – men framförallt för texturerat hår.
En produkt jag testat är en av deras lockkrämer; en härlig kräm som doftar magiskt gott av granatäpple och passionsfrukt.
Krämen gör håret mjukt, definierat och luftigt – utan att varken tynga ner eller göra håret fett (gäller att använda små mängder dock).

resultat lockkräm smoothie

Krämen innehåller bland annat glycerin, sheasmör, ricinolja, panthenol, kokosolja, niacinamid: väldigt närande och återfuktande ingredienser, samt ingredienser som stärker håret. Dock kan vissa av dessa ingredienser ”mätta” håret och byggas upp om man använder för mycket. Här gäller det som sagt att applicera sparsamt. 
Krämen innehåller också ett vax (Cera Alba/Bees Wax/Cire d’abeilla) som kan vara svårare att tvätta ut helt utan sulfater. Beroende på hur noga man är med ingredienser kan detta vara något att ha i åtanke. 

Jag gillar resultatet jag har fått med denna produkt, så krämen får utan tvekan godkänt.
Denna kräm har en tjock/fast konsistens men är otroligt behaglig att jobba med. Jag tycker det är enklast att blanda ut denna kräm med lite vatten i händerna för att lösa upp konsistensen. Detta underlättar också en mer jämn applicering i håret.
Som redan beskrivet har produkten en helt magisk doft som känns riktigt somrig. Jag tycker också att krämen gör ett bra jobb på att tämja och minska friss i lockarna.
Dock undviker jag silikoner, vaxer, mineraloljor och uttorkande alkoholer i min hårvård, vilket gör att jag inte längre använder denna lockkräm.

Krämen går att köpa hos Lookfantastic (länk – ej annons) där 454g kostar 181:- (ett kap!)

Övriga produkter

Utöver lockkrämen har jag på bilderna haft en leave-in samt en gel. Detta för att ge extra fukt och stadga till håret.
Leave-in produkten jag använde vid tillfället verkar utgått, men finns i en ny variant via Lyko som jag gissar är nästintill exakt samma (länk – ej annons). Produkten innehåller 125ml och kostar 269:- (innehåller silikonet dimethicone för den som ev. vill undvika detta)

Gelen har funnits vid min sida i många år (i alla fall tills jag slutade använda silikoner etc) och är en fantastisk produkt. Den trollar bort friss, ger glans och en otrolig stadga åt envisa lockar. 
Produkten finns hos Lyko (länk – ej annons) där 250ml kostar 269:-. Den kommer också i en större flaska om 500ml, som då kostar 389:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *