Hårvård

Lockkräm från Redken

Lockkräm från Redken; för vågor och lockar

Det finns en uppsjö av produkter för hår med textur (vågor, lockar, krulligt hår) och det kan vara en djungel att hitta en produkt som fungerar. Utöver att bara fungera ska produkten också klaffa med ett resultat man faktiskt önskar. Har man otur kan också den produkt man tidigare gillat utgå. Värt att poängtera då är att det oftast alltid finns liknande produkter fast i andra förpackningar att kika på.

Ett bra exempel på två produkter som är extremt lika varandra är just dessa på bilden ovan: Got2be Twisted Curl Defining Milk och Redkens Curvaceous Full Swirl.
Den förstnämnda krämen av ovan nämnda produkter är en produkt som har utgått. Båda krämerna har dock flertalet likheter: en liknande pumpflaska samt ett innehåll som både såg, doftade och betedde sig likadant vid användning. Då Schwarzkopf’s variant har utgått, fortsätter inlägget med största fokuset kring recension av Redkens alternativ.

Full Swirl från Redken

Denna lockkräm lovar mycket: återfuktning, definition, glans, frisskontroll samt spänstighet till lockar.
I mitt hår, som är väldigt lockigt, fungerar den inte alls (vilket inte heller den andra krämen gjorde). Mina lockar upplevdes extremt torra och fick absolut ingen glans eller definition. Friss var snarare ett faktum och jag stod inte ut med doften som var riktigt framträdande, sträv och manlig. 

Däremot fungerade både krämerna riktigt bra i ett lite mer vågigt hår som syns på bilden. Här framträdde både vågor och tendenser till lockar riktigt bra i samband med krämerna, även om det värsta frisset inte höll sig borta. Jag kan också tycka att en viss glans kunde framträda i detta hår på ett sätt som inte lyckades i mitt.

Den stora skillnaden på dessa produkter är väl egentligen prislappen, samt att Redkens alternativ har fler ingredienser. Men en skillnad på nästan 300:- är det absolut inte värt i mina ögon. Båda produkterna innehåller fortfarande silikon högt upp i listan vilket varken är en dyr ingrediens eller något som återfuktar ett torrt hår. Av den anledningen är det synd att det är det dyrare alternativet som finns kvar att köpa. 

Se produktbeskrivning till got2be Twisted (länk via Lyko – ej annons), där 150ml kostade 59:-
Curvaceous Full Swirl finns att köpa via bland annat Lyko (länk – ej annons), där 150ml kostar 375:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *