Hudvård

Mekanisk Exfoliering från Klairs

Exfoliering från Klairs

Denna exfoliering från Klairs är en mekanisk peeling, där kornen består av svart socker.
Jag applicerar alltid produkten på ett något fuktat ansikte för att minska ”rivigheten” av sockret, då sockret smälter bort något i kontakt med vattnet ( = en mildare peeling). Produkten ska rensa bort döda/förbrukade hudceller, rengöra porer, stimulera cellförnyelse och verka återfuktande.

Första gången jag använde denna exfoliering var jag något skeptisk och trodde nog att den skulle lämna ansikten flammigt rött och fuktfattigt. Däremot är den verkligen snällare än vad man tror mot huden! Det bästa är ju framförallt att man kan styra produkten för att bestämma hur ”rivigt” man vill köra. Dessutom upplever jag inte att min hud känns varken fuktfattig eller stram efter användning, vilket är ett stort plus! Självklart kräver huden återfuktning efteråt, men inte på ett sätt som vissa andra produkter kan efterlämna behov av.

Jag och min torra hy älskar den här produkten! En stor fördel är ju självklart att den inte heller retar upp min ibland känsliga hy. Ett måste i mitt badrumsskåp helt enkelt.
Produkten finns bland annat på Lyko (länk – ej annons) där 110g kostar 399:-.

Mekanisk exfoliering

Denna typ av exfoliering innehåller någon form av korn som i samband med massage mot huden peelar bort döda/förbrukade hudceller. Produkten ska sköljas av efter användning. 
En mekanisk exfoliering ska användas försiktigt för att inte riva huden allt för hårt – man bör också välja produkter med skonsamma korn.

Kemisk exfoliering

Denna typ av exfoliering använder inte korn utan har istället någon form av syra i innehållet (BHA, AHA, PHA). Syran är alltså ”hjälten” i produkten som på olika sätt och nivåer kan exfoliera huden utan behovet av korn/massage. 
Produkten ska oftast lämnas kvar helt på huden, men det finns också alternativ som sköljs bort. Man bör alltid vänja in huden med syror om man aldrig använt dessa tidigare, och därefter stegra upp i en något försiktig takt. 

Notera – man behöver och bör inte exfoliera huden för ofta! Döda/förbrukade hudceller är inte enbart något dåligt. Nog för att de döda cellerna saknar cellkärna i detta skede, men de är fortfarande biologiskt aktiva (skyddar alltså fortfarande huden, t.ex. mot sol och produkter). 
För en mer ingående förklaring, se videon via Skinome’s hemsida (länk – ej annons).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *