Hårvård

Protein och fukt till håret: lockkräm

Lockkräm med protein

Vad föredrar du? En lockkräm med fokus fukt eller en lockkräm med fokus protein?
En lockkräm är en underbar produkt att använda för att tämja, definiera och minska friss i hår med textur. Det finns en mängd av produkter att välja bland: vissa som fokuserar på fukt och vissa som fokuserar på proteiner (och vissa som är en blandning såklart). Beroende på vad ens hår behöver, samt hur övriga produkter i rutinen ser ut, kan det vara bra att ha lite olika alternativ hemma.

Fukt
Om håret känns lite ”hårt” och saknar elasticitet, kan håret behöva mer fukt än protein för att balanseras upp. Då är fuktgivande produkter ett säkert kort, och man kan lugna ner på intaget av proteinrikare alternativ.

Protein
Om håret upplevs som väldigt fluffigt, ostyrigt och extremt stretchigt, kan det vara av vikt att tillföra proteinrika alternativ för att stärka upp håret. 

Mitt hår brukar vilja ha 50/50 av fukt och protein. Därför har jag oftast en fuktgivande leave-in först och därefter en mer proteinbaserad lockkräm.

Curlsmith Feather-light protein cream, 237ml

Om man önskar fokusera på protein i sin hårvård är denna kräm ett säkert kort! Läs mitt inlägg här för att se före och efter bilder efter användning av denna kräm, samt för att få en mer gedigen granskning av innehållet.

Den här krämen är extremt dryg, doftar salong och kommer i en stor förpackning (vilket jag älskar). Krämen är ganska lätt i konsistensen och därmed lätt att fördela ut i håret (jag brukar dock alltid använda lite vatten i händerna för att lösa upp mina krämer ytterligare, för en smidig applicering). 
Krämen håller verkligen ihop lockarna utan att göra dom feta, tynga ner dom eller skapa onödigt hårt krisp.
Utöver glansiga och definierade lockar får man även en relativt bra stadga, för att komma från en kräm (jag använder dock alltid en gel i slutet av min styling för bästa möjliga hållbarhet).

Krämen går att köpa på Curlsmith’s hemsida, lookfantastic men smidigast från Zalando (länk – ej annons). Där kostar 237ml ca 249:- (finns ofta rabatt dock). 

Continu Vitamin B5 Curl Definer, 125ml

Om man önskar fokusera på fukt i sin styling kan denna kräm vara ett bra alternativ.
Denna kräm innehåller bland annat glycerin, panthenol, mjukgörande alkoholer och oljor.

Denna kräm kommer i en något mer blygsam förpackning gällande mängden (vilket är ganska vanligt på den svenska marknaden).
Krämen har en frisk och fräsch doft, är väldigt lätt att applicera (något ”gel-ig” i konsistensen) och ger likaså glansiga samt definierande lockar. Jag upplever också att denna kräm ger en otroligt bra stadga för att ”enbart” innehålla fuktgivande ingredienser.

Krämen går att köpa på Kicks (länk – ej annons) där 125ml kostar 179:-.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *