Hudvård

Rädda en vintertorr hud

ansiktskrämer för torr hy

Så räddade jag en vintertorr hy

Den här vintern har jag upplevt en riktigt vintertorr hy. Huden har varit extra envis och torr vilket har varit lite av en utmaning att hantera. Speciellt utmanande har det varit de dagar man vill sminka sig, då huden helt enkelt inte vill vara med.
När mina vanliga krämer inte verkade räcka till klickade jag hem dessa två krämer och jösses, vilken skillnad det blev! Jag upplever inte längre flagande hud i pannan eller strama kinder. Min hy känns inte heller riktigt lika känslig överlag.

På dagen använder jag Pyunkang Yul ATO Cream, om jag inte ska sminka mig. Ska jag sminka mig åker Weledas Skin Food på i de områden som brukar vara extra torra (panna, näsa).
Om kvällen tar jag Weledas Skin Food på extra torra områden (panna, näsa, munnen – ja, den här krämen fungerar super som ett läppbalsam!) och lägger sedan Pyunkang Yul ATO Cream i resterande områden (ibland lägger jag krämen över hela ansiktet och områden där jag redan applicerat Skin Food).
För riktigt torra dagar lägger jag Weledas skin food över hela ansiktet och skippar ATO krämen helt. Huden känns då extremt mjuk dagen efter.

Tillsammans har dessa krämerna gjort underverk med min hy, som redan beskrivet, och jag kan varmt rekommendera denna duo för att balansera upp en riktigt vintertorr hy!

Pyunkang Yul ATO Cream

Jag uppskattar den här krämen lite extra, då den fungerar bra även för den känsligare huden samt hela familjen (oavsett ålder).
Krämen ger rikligt med fukt och näring, samtidigt som den lugnar huden och stärker hudbarriären. Fungerar också perfekt på en atopisk hud (vilket gömmer sig lite i produktnamnet – ATO). 
I innehållet hittar vi bland annat ceramider och peptider. Dessa ingredienser jobbar mycket positivt och stärkande för hudbarriären, vilket i sig minskar irritation mm. Vi hittar också macadamianötsolja och sheasmör som bidrar med både fukt och näring.

Krämen är smidig och lätt att sprida ut i ansiktet, trots dess innehållsrika formula. Denna kräm är också otroligt dryg, man behöver verkligen inte mycket. Beroende på hur många i familjen som använder krämen så räcker den med andra ord väldigt länge.

Krämen hittas på bland annat Lyko (länk – ej annons) där 120ml kostar 249:-

Weleda Skin Food

Vårdande och återfuktande kräm med en riktigt fet formula. Denna kräm fungerar till torra områden på hela kroppen.
Produkten har en något framträdande doft som enligt beskrivningen ska vara citrus. Det tog några användningar innan jag vande mig vid denna doft, det ska ändå sägas. Dock är det absolut värt det då krämen verkligen har gjort underverk med mina allra torraste partier i ansiktet.

Innehållet listar flertalet oljor och smörer, samt vitamin E och mjölksyra (något som bland annat verkar fuktgivande och hjälper till att hålla hudens balans intakt).
En liten dutt av denna kräm räcker långt! Även om krämen är otroligt fet så tycker jag ändå att den appliceras väldigt smidigt på huden.
Däremot sjunker inte krämen in i huden särskilt snabbt, så man får vara beredd på att känna sig lite glansig en relativt bra stund. Jag brukar göra min kvällsrutin extra tidigt ibland för att ge krämen en extra timme eller två att sjunka in någorlunda innan jag går och lägger mig.

Krämen hittas på bland annat Lyko (länk – ej annons) där 75ml kostar 111:- (30ml går på 89:-)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *