Hudvård

Plantheque Drink Up Serum

Plantheque Drink Up Serum

Recension av Drink Up serum från Plantheque

Drink Up serum från Plantheque är ett nytt serum för mig som jag nu hunnit använda ett tag. Serumet är extra fuktgivande och innehåller en rad härliga ingredienser (vad sägs om jojoba olja, glycerin, sheasmör estrar, algextrakt och vitamin-E m.fl.).
Serumet innehåller även hyaluronsyra, en ingrediens som kan plumpa huden. Dock kan inte hyaluronsyra i sin renaste form återfukta huden pga. dess höga molekylvikt. Däremot kan byggstenar till hyaluronsyra tränga igenom huden och göra faktisk nytta! Läs mer om detta här. Då hyaluronsyran förekommer något längre ner i innehållslistan, tänker jag att att de andra ingredienserna ändå spelar störst roll i detta serum.

Detta serum är otroligt drygt, en ynka droppe räcker till hela ansiktet! Konsistensen är nästan lite mjölkig, och väldigt lätt att applicera. Detta serum sjunker dessutom in otroligt snabbt i huden. Jag bara älskar känslan av detta serum på min hud.
Så långt jag kan känna så upplever jag inte heller någon särskild doft från produkten, vilket jag uppskattar.

Plantheque Drink Up Serum närbilder

Jag kan utan tvekan säga att jag älskar detta serum, och kommer köpa om! Huden känns återfuktad, serumets innehåll känns gediget och produkten räcker länge.
Produkten jobbar primärt med fukt, och passar därför extra bra till en torr eller yttorr hud. Dock kan alla hudtyper använda detta serum. Produkten jobbar också för att stötta och stärka hudbarriären med pre- och postbiotika: något som hudvård har anammat mer och mer de senaste. En stark hudbarriär är viktig för att hålla huden i balans. Skulle hudbarriären börja svikta kommer huden förmodligen bli mer irriterad, lättare känslig mot både miljö och produkter, samt kännas ganska ”stram”. Att stärka hudbarriären är alltså väldigt nyttigt!

Plantheque Drink Up Serum går att köpa hos Skincity (länk – ej annons) där 30ml kostar 429:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *