Hårvård

Kérastase Curl Manifesto – Leave-in

kerastase-curl manifesto
curly girl approved

Leave-in i rutinen

En leave-in produkt i hårvårdsrutinen kan göra att håret får en extra boost av fukt. Beroende på val av produkt kan man dock fokusera på t.ex. vissa ingredienser, eller fukt/protein. Jag älskar att applicera en leave-in med fokus på fukt, för att ge håret extra återfuktning innan en mer proteinrik lockkräm och en avslutande gel för stadga.

Kérastase Curl Manifesto Leave-in

Lyko beskriver Kérastase Curl Manifesto Leave-in som en hybrid mellan kräm och gel, vilket ska ge både fukt och stadga till håret. Notera dock produktnamnet som i sin helhet är ”Kérastase Curl Manifesto Gelée Curl Contour leave-in”. Beroende på vilket resultat man är ute efter, samt vad man har för hår, så kan denna produkt bli lite för lätt för att räcka till som en lockkräm, då det egentligen är just en leave-in.
Största skillnaden mellan en leave-in och en lockkräm är just ”tyngden” i produkten som ska lyckas tämja håret. En leave-in brukar främst ge en extra boost och inte verka lika definierande på håret. Dock finns det givetvis undantag då vissa leave-in produkter kan vara mer ”fylliga” och därmed bete sig som lockkrämer. Men som sagt, det beror helt på vilket hår man har, vilken produkt man använder och vilket resultat man är ute efter.

Recension

Jag klickade hem Kérastase Curl Manifesto Leave-in så fort produkten lanserades, vilket nu är något år sedan. Krämen är otroligt smidig att hantera och appliceras lätt i håret. Produkten verkar återfuktande med hjälp av glycerin, honungsextrakt, sheasmör och kokosolja (m.fl). Trots smörer och oljor så upplever inte jag att produkten blir fet i håret, men det kan självklart variera beroende på hår samt mängden produkt som appliceras.
Jag har testat produkten som en leave-in, men också som en enda stylingprodukt (lockkräm). Likt jag skrivit ovan så blir produkten inte tillräcklig för mig på tu man hand. Med enbart denna leave-in i håret får håret fukt och någorlunda definition, men håret blir också väldigt luftigt. En styling med enbart denna produkt klarade inte av att hålla lockarna fina under en längre period. Jag kan därför inte hålla med om att produkten ger stadga som en gel, då det inte räckte för mitt hår.
Jag gillar dock produkten när den används som en del i min styling, då som en leave-in. Den ger fukt, lugnar friss och är smidig att använda. Det enda som jag i början reagerade på var väl egentligen doften. Jag kan nog tycka att produkten luktar lite… ”gammalt”, rosigt, om man kan säga så? Dock var det en doft man vande sig vid, och en doft som dessutom avtog efter en stund. Sammanfattat så gillar jag denna produkt, och kommer definitivt att köpa igen!

Kérastase Curl Manifesto Leave-in går att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 150ml kostar 393:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *