Smink

Concealer för ljus och torr hy

Concealer från nyx, H&M och smashbox

Att hitta en concealer som fungerar på en torr hy kan ibland vara en utmaning. Det kan också för mig vara en utmaning att hitta en nyans som är tillräckligt ljus med rätt undertoner.
Om man jämför färgutbudet på foundations och concealers så tycker jag nog ändå att concealers har något bättre utbud av just ljusa färger. Det finns dock undantag, där den allra ljusaste nyansen fortfarande är för mörk för mig.
För tips om just ljusa foundations, läs mitt tidigare inlägg här.

NYX Bare With Me Concealer Serum, Fair

Den här concealern är min ultimata favorit just nu, och har varit sedan den lanserades!
Utöver en riktigt fin och ljus nyans, verkar produkten inte heller uttorkande på min hy. Anledningen är innehållet som är något mer återfuktande än traditionella alternativ.
Men den här concealern får min ljusa och torra hy en lätt täckning som inte känns torr eller kakig, samt att den håller sig fin hela dagen. Jag älskar också att produkten kommer i en smidig pump-flaska. Hygieniskt och praktiskt.

Trots att produkten känns lätt i konsistensen så ger den ändå en bra täckning. Den går dessutom att bygga upp om man önskar, utan att produkten blir torr eller kakig.
Jag kan ibland skippa foundation och enbart applicera denna concealer på ställen med ”behov” för en enklare bas. Notera dock att denna concealer inte har en full täckning och ev. fungerar mindre bra för sk. ”spot concealing”.

Produkten finns bland annat hos Lyko (länk – ej annons) där 9,6ml kostar 159:- (16,6:-/ml).

H&M Cover-up Concealer, Porcelain

H&M har ett också ett bra alternativ när det kommer till en concealer som fungerar för både en ljus och torr hy, nämligen deras Cover-up concealer.
Jag har för mig att jag tidigare använt denna produkt i färgen ”alabaster”, men på hemsidan finns två ljusare färger vid namnen ”Porcelain” och ”Light Porcelain” som jag hellre skulle valt idag.
Denna concealer har också en riktigt bra hållbarhet under dagen. Möjligen att den kan bli något torr/kakig under dagen men inget som jag upplevt som problematiskt.
Jag upplever att produkten har en härlig konsistens som är lätt att jobba med och som inte heller torkar ner för fort. Man hinner alltså jobba med den innan den sätter sig allt för hårt.

Produkten finns hos H&M (länk – ej annons) där 2,2ml kostar 69,90:- (32:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *