Hudvård

Eucerin Hyaluron-Filler ansiktskräm

Eucerin
Hyaluron-Filler Day Cream

Egenskaper och innehåll

Eucerin Hyaluron-Filler ansiktskräm ska verka på tre olika sätt: utfyllande, återfuktande och lystergivande. Dessa egenskaper ska uppnås mha. hyaluronsyra, antioxidanten saponin och enoxolon. Värt att notera är det faktum att hyaluronsyra har en alldeles för hög molekylvikt för att kunna tränga igenom huden. Däremot kan hyaluronsyra plumpa huden och ge en fin effekt, vilket stämmer på egenskapen av ”utfyllande”.
De andra ingredienserna ska boosta produktionen av hyaluronsyra i huden och minska nedbrytningen på samma gång. Krämen ska också skydda huden mot fria radikaler.

Krämen riktar sig främst mot en normal hy, och fungerar bäst som en dagkräm då den innehåller SPF 30. Läs mer om produkten här.

Recension

Krämen känns behaglig och krämig. Jag upplevde krämen som svalkande att applicera och inte så fet. Denna ansiktskräm har också en svag och fräsch doft till sig, som varken stör eller irriterar min hud. Solskyddet når upp till SPF 30 vilket är helt okej, även om jag föredrar minst SPF 50. Jag brukar dessutom föredra separata solskydd och inte som en del i min ansiktskräm. På så sätt kan jag använda en och samma ansiktskräm både morgon och kväll, och enbart tillföra SPF eller liknande vid behov.

Jag upplever att Eucerin Hyaluron-Filler ansiktskräm inte verkar tillräckligt återfuktande för min hud som är torr/mycket torr, även om jag uppskattade att använda den. Detta är dock inget konstigt eftersom krämen inte riktar sig mot min hudtyp.
Jag är också tveksam till anti-age egenskapen, då den inte innehåller särskilt många ingredienser som jobbar på just detta. Antioxidanter och fukt kommer man dock långt på – det tåls att understrykas!

Produkten går att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 50ml kostar 319:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *