Hårvård

Lockkräm från Shea Moisture

Shea moisture curl cream lockkrämer
curly girl approved

Lockkräm i två varianter

Shea Moisture har en mängd produkter i sitt sortiment. En serie, Coconut & hibiscus, är specifikt framtagen för vågor och lockar och innehåller till största delen kokos- och neemolja samt silkesprotein. I serien finns bland annat schampo, balsam, styling milk, enhancing smoothie och en gel-soufflé.
Samtliga produkter har en framträdande doft av kokos som håller i sig relativt länge.

Lockkräm i denna serie är specifikt styling milk samt smoothien. Den förstnämnda har en något lättare konsistens och ska inte heller vara lika fet. Smoothien är då motsatsen; en fetare och tyngre kräm. Beroende på hårtyp och behov kan man då välja, eller mixa mellan de båda.
Jag har dock lite svårt att se/känna någon större skillnad på produkterna – både beter sig relativt likvärdigt i håret.

shea moisture milk

Recension av Shea Moisture lockkräm, Curl & Shine Style Milk

Denna lockkräm är len och härlig i konsistensen, möjligen något fetare än andra lockkrämer jag brukar använda. Doften av kokos är framträdande direkt när produkten kommer ut ur flaskan, något man bör ha i åtanke. Dock är det ändå en väldigt fräsch doft av kokos, i mitt tycke.
På tal om flaskan så är det inte min favorit. Det är lite av en utmaning att få ut det sista när produkten börjar ta slut. Man kan självklart komma runt detta genom att förvara produkten upp-och-ner.

Krämen är lätt att fördela i håret. Som vanligt brukar jag alltid ta lite vatten i händerna för att lösa upp krämen innan applicering, vilket jag gjort även med denna produkt. Det underlättar något enormt för att få en jämnare fördelning i håret.
Något man bör tänka på är att vara sparsam med mängden produkt som appliceras, beroende på hårtyp. Om man råkar applicera lite för mycket produkt blir håret ganska snabbt mättat, och man tappar lite av den definierade, luftiga känslan i håret. Ett sådant läge är också optimalt för friss att framträda i, vilket är något som produkten annars ska bekämpa.

Krämen har ingen vidare stadga utan ger främst näring och fuktgivande egenskaper till håret, åtminstone till mitt hår. Produkten utger sig också för att ge ett väldigt mjukt och naturligt resultat, så stadga är inget man bör förvänta sig.
Jag har relativt fina hårstrån, lockar som är torra samt ett hår som också kräver protein för att må sitt allra bästa. Att enbart använda denna kräm ger mig mao. inte riktigt det resultat jag är ute efter. Dessutom håller sig inte mina lockar riktigt lika länge med enbart denna kräm i rutinen.

Med det sagt så är det fortfarande en fantastisk kräm att kunna använda då och då för en snabb, naturlig och väldoftande rutin!

Produkten går att köpa hos Lookfantastic (länk – ej annons) där 254ml kostar 163:-

shea moisture smoothie

Recension av Shea moisture lockkräm, Curl Enhancing Smoothie

Smoothien i samma serie har en ganska annorlunda konsistens. Produkten är till en början lite geleig men blir snabbt krämigare när den värms upp i händerna. Av någon anledning föredrar jag smoothien framför styling milk-alternativet, den känns inte riktigt lika fet. Sedan älskar jag att produkten kommer i en burk! Det gör det så mycket enklare att plocka upp produkt, även när den börjar ta slut!

Överlag betedde sig dock produkten likvärdigt i håret som styling milk-produkten. Möjligtvis har denna variant lite mindre fet känsla som sagt, men i övrigt ser jag ingen märkbar skillnad. Lockarna blev mjuka och luftiga, och tenderade att inte vara lika frissiga (när rätt mängd applicerades).

Åter igen så vart inte hållbarheten den bästa med enbart denna produkt. Även om jag applicerade en gel efteråt så upplever jag att det blev lite för mycket fukt och fett i håret vilket bara gör mitt hår luftigt, ”naturligt” och snabbt frissigt. På bilden ovan tycker jag också att man kan se en tendens till friss bak på huvudet. Det kan dock bero på att området inte fått lika mycket produkt.
Jag vill helst ha lite mer ”ryggrad” i håret, vilket innebär stadga och spänst, så det verkligen håller i flera dagar tills nästa hårtvätt. Att använda smoothien i samband med en mer proteinrik kräm fungerade bra för att nå ett sådant resultat! Håret fick då det bästa från båda världar och höll sig fint längre.

Produkten finns att köpa hos Lookfantastic (länk – ej annons) där 325ml kostar 163:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *