Hudvård

Ansiktskräm från Evolve och Dr. Ceuracle

evolve och dr ceuracle

Ansiktskräm och läppbalsam från Evolve Beauty & Dr. Ceuracle

Dessa produkter använde jag för ett tag sedan i min hudvårdsrutin. Rutinen innefattar en ansiktskräm från Evolve, en ansiktskräm från Dr. Ceuracle samt ett läppbalsam från Evolve.
Båda dessa krämer går att använda både dag och natt beroende på tycke och behov. Nedan följer recensioner för samtliga produkter.

Recension läppbalsam – Evolve

Läppbalsamet kommer i en burk som rymmer mycket produkt, speciellt då produkten är otroligt dryg! Konsistensen är fast men mjuknar och beter sig mer som en olja vid applicering på läpparna. Läppbalsamet doftar dessutom magiskt av kakaosmör och apelsin: som romerska bågar!
Produkten innehåller sheasmör, kakaosmör, glycerin, eterisk olja från Apelsin m.m, och verkar återfuktande samt närande för torra läppar.

Produkten finns att köpa hos bland annat Skincity (länk – ej annons) där 30ml kostar 189:-

evolve ansiktskräm

Recension Multi Peptide 360 Anti-Ageing Cream – Ansiktskräm från Evolve

Evolve har en mängd fina produkter som är ekologiska och naturliga. Jag älskar också att deras produkter ser så lyxiga ut!
Denna ansiktskräm (dagkräm) är en del av Evolve’s sortimentet som riktar sig åt en torrare och mer mogen hy. Krämen ska fokusera på tidiga ålderstecken samtidigt som den ska verka återfuktande mha. superfood-ingredienser. Krämen innehåller bland annat flertalet oljor, smörer samt vitamin-E för att åstadkomma detta. Det förekommer också parfym-ämnen vilket i samband med vissa oljor kan verka irriterande för en känsligare hy.

Krämen har en konsistens som lutar åt det fastare hållet, även om den är relativt smidig att applicera. Jag behövde dock smörja ett litet tag för att verkligen få krämen att sjunka in och inte ligga kvar som vita partier i ansiktet.
Doften som förekommer i krämen är enligt mig relativt stark, även om den inte tar över allt för mycket. Doften känns ganska pudrig/rosig och intensiv, kanske inte en doft jag älskar men jag blev snabbt van vid den. Dessutom försvinner doften så fort krämen fått sjunka in.
Jag upplevde att huden fick tillräckligt med fukt av denna kräm, samt att den inte heller reagerade negativt på någon ingrediens. Jag upplevde också att denna ansiktskräm höll otroligt länge, trots att jag ibland tog lite för mycket produkt.

Evolve ansiktskräm finns att köpa hos bland annat Skincity (länk – ej annons) där 60ml kostar 499:-

dr ceuracle nattkräm

Recension Hyal Reyouth Night Cream – Ansiktskräm från Dr. Ceuracle

Denna ansiktskräm marknadsförs som en nattkräm, och jag kan förstå varför. Dr. Ceuracle’s ansiktskräm är otroligt rik i konsistensen och lägger sig som ett svalkande lager på huden. Notera att man självklart kan använda denna ansiktskräm dagtid också, för en extra boost även dagtid.
Hyal Reyouth-serien fokuserar främst på att jobba med hyaluronsyra. Som jag skrivit i flera tidigare inlägg så kan inte hyaluronsyra tränga ner i huden och göra någon större nytta, eftersom dess molekylvikt är alldeles för hög (något som mäts i enheten dalton). Istället kan hyaluronsyra plumpa huden och verka utfyllande. Önskar man att syran ska kunna tränga ner i hudlagren så brukar man istället prata om byggstenar till hyaluronsyra (inte lågmolekylär hyaluronsyra, utan faktiska byggstenar).

Denna nattkräm innehåller hursomhelst hyaluronsyra i olika former (dock inga byggstenar) som kommer att plumpa huden. Krämen innehåller också glycerin och panthenol som verkar fuktgivande, betain som är ett aminosyraderivat som också verkar återfuktande och niacinamid som bl.a. verkar för hudens elasticitet, jämnare hudton och lyster.
Det förekommer också silikoner i denna ansiktskräm som egentligen inte fyller något särskilt syfte för huden. Silikoner kan däremot skapa en behaglig och len känsla som dock försvinner efter tvätt då det enbart är en kosmetisk effekt av ingrediensen.

Jag upplevde krämen som väldigt len och fin på huden, och huden kändes smidig efter applicering. Jag har vid tillfällen också använt denna ansiktskräm under smink och jag tycker den fungerar bra under min bas.
För återfuktning kan jag dock tycka att det finns bättre alternativ, men det kan också bero på min torra hy, att den behöver lite mer helt enkelt. Men krämen från Dr. Ceuracle känns alltid som en given hit under de varmare årstiderna – svalkande och lagom för huden.

Krämen finns att köpa hos bland annat Skincity (länk – ej annons) där 60g kostar 429:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *