Hårvård

Hårkräm för vågigt och lockigt hår

hårkräm för lockigt och vågigt hår
curly girl approved

Curlsmith hårkräm / lockkräm

Jag har tidigare skrivit om och jämfört denna produkt mot en likvärdig variant från Continu. Inlägget går att läsa här (öppnas i nytt fönster).

Denna hårkräm hittade jag för något år sedan och sedan dess har den en självklar plats i mitt badrumsskåp! Denna hårkräm fungerar både för vågigt och lockigt hår, egentligen alla hårtyper, och gör ren magi åt frissiga, luftiga, odefinierade strån.
Produkten är protein-berikad vilket är stärkande för håret. Har man ett hår som känns väldigt luftigt, frissigt, elastiskt, och svårhanterligt kan en mer proteinrik produkt göra stor skillnad. Denna kräm fungerar alltså väldigt bra på hår som är porösa och/eller skadade, då den verkar uppbyggande för dessa hårtyper.
Utöver protein har produkten också en fantastiskt fräsch doft – det luktar salong!

Lockkrämen innehåller bland annat sötmandelolja (återfuktande, frissbekämpande och glansgivande), risproteinkomplex (stärkande), sheasmör, fikonkaktus (glans och volym), grönkål (återfuktande och stärkande), guava (utslätande), shiitakesvamp (gynnar ett mer hälsosamt hår via vitamin D, antioxidanter, koppar mm), svarta vinbär (återfuktande) och pumpakärnor (stärkande, motverkar hårbrott).

För att se alla produkter i Curlsmith’s strength-serie, klicka här (öppnas i nytt fönster).

resultat hårkräm vågigt hår

Recension av Curlsmith’s hårkräm – vågigt och lockigt hår

Denna hårkräm har bevisat sig fungera bra i både vågigt samt lockigt hår vid test. I båda hårtyperna skapade krämen definierade svall som blev frissfria och glansiga.
I det vågigare håret har krämen enbart applicerats och borstats igenom, därefter har håret fått självtorka, medans i det lockigare håret har krämen applicerats och sedan stylats mha. ”brush-styling”. Därefter har håret fönats torrt mha. diffuser.
Brush-styling är en metod som klumpar ihop lockarna mha. en vanlig hårborste. Denna metod hjälper lockmönstret på traven för att bilda riktigt väldefinierade lockar. Jag tycker också att mina lockar håller sig finare längre mha. denna metod.

För att vara en hårkräm så ger produkten också oerhört bra stadga, något jag anser är sällsynt. Jag upplever att produkten klarar av att hålla kvar håret så som det har stylats, även utan en gel. Jag föredrar dock att applicera en gel separat i alla fall. Har man däremot inte behov av extra stadga så räcker krämen gott och väl!
Jag tycker att produkten är riktigt dryg, och flaskans 237ml (!) räcker med andra ord väldigt länge. Som vanligt så spär jag alltid ut mina lockkrämer med lite vatten i händerna. Detta främst för att underlätta applicering i håret, men detta i sig säkerhetsställer också att jag inte tar för mycket produkt.

Vill man skapa ytterligare fukt i samband med användning av denna hårkräm, kan man med fördel applicera en fuktgivande leave-in först. På så sätt får håret både fukt och protein, vilken kan vara bra beroende på vad ens hår kräver. Värt att notera är dock att denna hårkräm också innehåller vissa fuktgivande egenskaper, bland annat mha. sheasmör och mandelolja.

Produkten finns bland annat att köpa hos Zalando (länk – ej annons) där 237ml kostar 224:-
Produkten finns också att köpa hos Lookfantastick (länk – ej annons) där 237ml kostar 226:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *