Hudvård

Serum för fukt och ålderstecken

serum för fukt samt ålderstecken

Klairs Rich Moist Soothing Serum

Detta serum riktar sig till alla hudtyper, men särskilt en känslig. Serumet ska bidra med ordentlig fukt samtidigt som huden ska lugnas. En irriterad och stram hud ska bli mjuk och smidig igen!

Produkten har en riktigt härlig och svalkande konsistens – som en gel. Jag har älskat detta serum på sommaren av just den anledningen.
Serumet innehåller flertalet mjukgörande, lugnande och fuktbindande ingredienser som betain, centella asiatica, en form av vitamin E, panthenol mm. Vi hittar också eteriska oljor samt parfymämnen, vilket känns tråkigt då serumet säger sig fungera extra bra för en känslig hy. Dessa ingredienser kan nämligen framkalla reaktioner i huden. Jag har inte upplevt några reaktioner med denna produkt (har gått igenom några flaskor), men det kan alltså förekomma om man är känslig i huden.
I övrigt kommer detta serum i en smidig pump (som dock inte går att låsa, om man vill packa ner den) om hela 80ml!

Jag har som nämnt förbrukat ett par flaskor av detta serum, och har verkligen känt att huden gillat innehållet. På min torra hud fungerar den dock bäst på sommaren, när huden inte kräver riktigt lika mycket fukt och fett.

Produkten går bland annat att köpa hos Cocopanda (länk – ej annons) där 80ml kostar 307:- (3,9:-/ml)

The Ordinary Buffet Serum – Mot ålderstecken

Här har vi ett relativt så budget-vänligt serum (jämfört mot serum som jobbar mot just ålderstecken) som jobbar aktivt mot ålderstecken med hjälp av flertalet aminosyror och peptider. Peptider är kedjor av aminosyror som finns naturligt i huden. Dessa ”pratar” med cellerna för att berätta hur de ska bete sig på bästa sätt, kan man säga. Serumet jobbar även med fukt mha. bland annat glycerin. Allantoin hjälper också serumet att verka lugnande för huden.

Jag har älskat detta serum! Det känns snällt men ändå aktivt, utan att prislappen sticker iväg (notera att serumet är otroligt drygt). Åter igen har vi en smidig förpackning, då detta serum kommer med en pipett. Serumet är också riktigt drygt, och man behöver inte mycket per applicering.
Serumet har en lätt konsistens som snabbt sjunker in i huden där den sedan jobbar med innehållet för både fukt och ålderstecken – en kombo jag uppskattar. Definitivt ett serum jag kan tänka mig att köpa igen!

Produkten finns bland annat hos Kicks (länk – ej annons) där 60ml kostar 412:- (7:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *