Hudvård

Nuxe Body Oil Balm: kroppskräm mot torr hud

NUXE Rêve de Miel Body Oil Balm

Nuxe kroppskräm; recension på torr hud

Att hitta en kroppskräm som gör faktiskt skillnad på en torr hud är inte alltid det enklaste. Vissa krämer sjunker aldrig in, medans andra är så lätta att de knappt gör någon skillnad. Denna kroppskräm från Nuxe, ett slags body butter, är dock ett alternativ som verkligen gör skillnad!
Nuxe body oil balm är en otrolig produkt med högt fettinnehåll. Produktens formula har först en fast konsistens när den plockas upp. När man sedan värmer upp produkten i händerna övergår krämen till en oljigare formula som smidigt appliceras över huden.

Innehåll och resultat

Det som gör krämen återfuktande och närande är bland annat glycerin (återfuktande), solrosolja, arganolja, gurkörtsolja, vitamin E (skyddande och stärkande), betakaroten (antioxidant, kan användas av huden för att bilda vitamin A) och morotsextrakt. Tillsammans bidrar dessa ingredienser med återfuktande, närande och reparerande egenskaper åt huden.
Produkten har en viss doft till sig, dock en väldigt försiktig, behaglig/varm doft. Är man dock känslig mot doft i produkter kan det vara värt att notera.

Jag upplever att den här krämen har gjort underverk med min hud! Även de mest torra partier på t.ex. mina ben, har mjuknat till och blivit riktigt smidiga samt lena. Denna mjuka känsla stannar dessutom kvar även någon dag efter applicering, innan det är dags att applicera på nytt.
Jag tycker också att krämen sjunker in relativt fort för att innehålla mycket oljor mm, vilket absolut är positivt. Man behöver alltså inte gå runt och känna sig kladdig i flera timmar innan krämen börjar sjunka in.

Det enda negativa jag upplever med denna produkt är att den tar slut ganska snabbt. Jag vill smörja in mig relativt ofta för att hålla min torra hud återfuktad och smidig. En burk likt denna tar därför slut därefter. Dock är krämen något drygare än andra alternativ eftersom den smälter vid applicering. Detta gör att man kan använda mindre produkt än vad man först tror.
Oavsett så är krämen verkligen värd sitt pris då den ger så fina resultat!

Produkten finns att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 200ml kostar 390:- (1,96:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *