Hårvård

Värmeskydd för håret

värmeskydd för håret
curly girl approved

Värmeskydd för alla hår – i sprayformat

Jag älskar värmeskydd, det känns som ett givet steg innan jag fönar mina lockar. Dock måste jag använda ett värmeskydd i sprayformat för att inte behöva applicera ytterligare en kräm i mina stylade lockar. Jag upplever att en spray är enklare helt enkelt.
Jag har testat ett par olika varianter, men min absoluta favorit är utan tvekan alternativet från Hjärtligt.
Det är dock lite svårt för mig att avgöra hur bra samtliga värmeskydd faktiskt fungerar, och att därmed avgöra vilken som är bäst. Det jag går på är helt enkelt ganska grundläggande faktorer: upplevelse, innehåll och beteende i håret.

Hjärtligt värmeskydd

Den här produkten är tillverkad i Sverige, 100% grönt och biologiskt nedbrytbart – bara där en riktig tiopoängare! Produkten har också en helt makalöst god doft, fräsch men ändå lite söta inslag. Jag får inte nog av denna doft!
När det kommer till värmeskyddet i sig så upplever jag att den är nästintill osynlig i håret, vilket jag älskar! På så sätt stör produkten inte mina andra produkter och/eller styling. Produkten ska också ge både näring och glans utöver värmeskyddet i sig, samt förebygga kluvna hårtoppar. Detta värmeskydd innehåller också fuktgivande ingredienser vilket alltid är trevligt!

Produkten går att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 150ml kostar 209:- (1,39kr/ml)

Matrix värmeskydd (billigast)

Detta värmeskydd är drygt, kommer i en stor flaska och ger en härlig glans till håret. Dock innehåller produkten Alcohol Denat vilket är en uttorkande alkohol. Ingrediensen står dessutom först i listan, vilket tyder på hög koncentration. Då mitt lockiga hår redan är torrt, är detta något jag numera undviker i mina hårvårdsprodukter. Givetvis kan produkten fungera bra ändå, bland annat beroende på hur mycket och ofta man använder produkten.
I övrigt har jag uppskattat detta värmeskydd – en bra basic produkt som gör det den ska! Jag upplever inte att produkten skapar produktkänsla eller heller lämnar någon fet hinna på håret vilket är positivt.

Produkten går att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 250ml kostar 230:- (0,92kr/ml)

värmeskydd för håret

REF värmeskydd (dyrast)

Här har vi åter ett värmeskydd som ger en fin glans till håret. Åter igen har vi dock Alcohol Denat högst upp i ingredienslistan likt alternativet från Matrix. Tycka vad man vill om det. I övrigt hittar vi dock även glycerin, panthenol och ricinolja bland ingredienserna, vilka är bra fuktgivande ingredienser!
Produkten känns inte i håret och stör inte heller mina andra produkter – positivt!

Produkten går att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 175ml kostar 249:- (1,42kr/ml)

Björn Axén värmeskydd

Ytterligare ett värmeskydd med Alcohol denat, näst högst upp i ingredienslistan. Vi hittar också protein bland ingredienserna vilket är positivt, samt panthenol och ricinolja.
Produkten beter sig likt alternativet från REF då den dels innehåller något mer vårdande ingredienser samtidigt som den inte stör andra produkter.

Produkten går att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 150ml kostar 200:- (1,33kr/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *