Hudvård

ACO Kroppskräm

aco kroppskräm

ACO kroppskräm

Oavsett vilken kräm jag har testat genom tiderna så har jag inte lyckats hitta en variant som fyller alla mina önskemål, eller som duger åt min riktigt torra hud. Jag behöver en kroppskräm som ger djup fukt och som håller huden återfuktad länge. Jag vill också ha en kräm som sjunker in relativt snabbt och inte ligger som en hinna på huden i flera timmar.

ACO’s kroppskräm har en riktigt fin ingredienslista där innehållet bland annat listar sheasmör, glycerin, niacinamid, panthenol och vitamin E. Dessa ingredienser ger en djup fukt och näring, samtidigt som de gör att krämen verkar utjämnande och verkar skyddande för huden.

Krämen passar bra för en torr/väldigt torr samt känslig hud.

aco kroppskräm

Recension

Denna kroppskräm från ACO är utan tvekan den bästa jag någonsin har testat! Jag har alltid minst tre flaskor hemma för att inte stå utan. När flaskan börjar ta slut brukar jag klippa isär tuben för att verkligen kunna skrapa upp det sista av produkten innan jag går på en ny. Jag använder sedan den isärklippta överdelen som ett lock att trä på igen, så krämen åter kan ”förslutas”. På så sätt slänger jag ingen produkt i onödan.

Konsistensen på denna kroppskräm är smidig och lätt att applicera på huden. Den känns lite som en blandning av en lotion och ett body butter. Min hud absolut älskar krämen, och blir både mjuk och len. Tack vare denna kroppskräm behöver jag inte heller smörja mig in exakt varje dag, eftersom huden blir långvarigt återfuktad. För en ännu mer vårdande kräm brukar jag ibland droppa i några droppar kroppsolja. Jag använder främst en olja från Emma S, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg (länk öppnas i nytt fönster).

ACO kroppskräm innehåller som nämnt bland annat niacinamid (vitamin B3) och vitamin E. Niacinamid är en grym ingrediens för att hjälpa hudens elasticitet samtidigt som den verkar utjämnande. Niacinamid ökar också kroppens egna produktion av ceramider, vilket förstärker hudens förmåga att behålla fukt. Vitamin E jobbar positivt med hudens celler genom att verka både skyddande och reparerande. Vitamin E förhindrar också skador på celler som kan orsakas av fria radikaler.

Produkten går att köpa hos bland annat Apotea (länk – ej annons) där 200ml kostar 135:-. Notera att det ofta förekommer erbjudanden kring denna produkt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *