Hårvård

Lockkräm för envisa lockar

Lockkräm från As I Am

Lockkräm från As I Am: för envisa lockar

Har man riktigt envisa lockar eller friss, kan denna lockkräm från As I Am vara ett bra alternativ. Denna lockkräm är något fastare/fetare i konsistensen än traditionella lockkrämer. Man behöver därför väldigt lite produkt för att kontrollera håret.

Krämen innehåller bland annat glycerin, solrosolja, ricinolja, kokosolja och sheasmör för en återfuktande och näringsrik formula.
Likt många andra produkter från As I Am kommer denna lockkräm i en burk. Personligen älskar jag produkter i burk, då det är lättare att verkligen använda upp allt av produkten innan förpackningen kastas.
As I Am har också en gel som är riktigt bra, som även den kommer i just burk-formatet. Jag har tidigare recenserat gelen i ett inlägg som kan läsas här (öppnas i nytt fönster). Gelen fungerar dessutom bra med denna lockkräm.

Lockkräm från As I Am
curly girl approved

Recension

Då krämen är något fastare och fetare än vad jag är van vid, krävdes det några appliceringar innan jag fick till det. Jag brukar inte vilja ha allt för blött hår vid styling, då det tar extremt lång tid innan det torkar sen (hårfön eller ej). För att applicera denna produkt lätt och jämnt i håret behövde jag dock blöta ner håret lite mer än vanligt. Som vanligt använder jag också lite vatten i händerna för att lösa upp produkten, vilket också underlättar appliceringen.

Man kan utan hinder borsta igenom håret med produkten applicerad, sålänge man har kvar en bra vattennivå i håret. Detta brukar jag alltid göra för att distribuera produkten ytterligare genom håret.
Väl applicerad i håret fungerar produkten bäst med en ”finger-coiling” metod. Metoden innebär att man mha. fingrarna tvinnar envisa lockar för ett definierat resultat. Jag brukar vanligtvis köra en så kallad ”brush styling” metod, där jag använder min tangle teezer för att skapa definierade lockar. Brush styling är också en metod som jag tycker går snabbare att använda. Produkten heter ju dock ”Twist defining cream”, och enligt beskrivningen fungerar också produkten bäst vid så kallade twist outs (eller finger coiling). Då produkten är fastare i konsistensen är det förståeligt att den lämpar sig för just detta.

Efter applicering, styling samt att håret fått torka, så upplever jag ett väldigt definierat och mjukt resultat. Mina mest envisa lockar håller sig på plats och vissa frissiga partier har lugnats ner.
Värt att notera igen är att man behöver mindre produkt än vad man tror, beroende på hår. Mitt hår kunde lätt bli fett om jag applicerade för mycket, vilket ibland kan vara svårt att avgöra.
Jag tycker också att produkten ger en helt okej hållbarhet tills nästa hårtvätt. Jag har dock produkter som ger bättre hållbarhet.
Överlag får man ett väldigt mjukt, luftigt och definierat resultat!

Återförsäljare

Jag har tidigare köpt krämen via både Lyko och Lookfantastic. Dock verkar produkten inte längre finnas tillgänglig där. Det verkar som sagt som att As I Am levererar till Sverige numera, därför skulle jag rekommendera att köpa produkten där.

Produkten finns att köpa hos As I Am (länk – ej annons) där 227g kostar ca 110:-

Det verkar också finnas några andra få återförsäljare av just denna produkt.
Produkten finns att köpa hos bland annat Tajmahal (länk – ej annons) där 227g kostar 169:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *