Smink

Brynfärg för ljus hy

Refectocil brynfärg
Refectocil brynfärg

Brynfärg för ljus och kall hy

En brynfärg som verkligen fungerar för mig med ljus hy (och kall underton) är detta alternativ från Refectocil. Färgerna som jag alltid använder och blandar för den perfekta nyansen är 3 (brun) och 1.1 (Grafit). Att själv kunna välja bland olika nyanser att blanda gör att man verkligen kan skräddarsy den nyans som passar bäst för en själv.
Utöver att kunna välja bland olika färger så har dessa produkter en otrolig hållbarhet på både bryn och fransar. När färgen väl börjar försvinna så är det bara som att den suddas ut. Det ser alltså aldrig konstigt eller fläckigt ut när färgen börjar ge sig.

Refectocil brynfärg
Refectocil brynfärg före efter

Recension

Jag brukar, trots en bra hållbarhet av produkten, färga brynen ca 1 gång varannan vecka. Mina fransar färgar jag om jag har lust, eller varannan gång. Av den anledningen ser man kanske ingen jättestor skillnad på före/efter bilderna – eftersom brynen redan hade ganska bra med färg.
Som tidigare benämnt så älskar jag att man kan skräddarsy nyansen på brynfärgen. Jag älskar också att produkten inte sätter sig på huden, och OM den mot förmodan skulle göra det så är det extremt lite.
Då jag gillar lite mörkare bryn trots min ljusa hy så är detta ganska viktiga egenskaper. Om jag låter en vanlig brynfärg sitta lite längre för att nå en mörkare nyans, så blir oftast färgen för varm samt att den också sätter sig på huden.

Färgen är lätt att blanda ihop och appliceras lika lätt på både fransar och bryn. Jag brukar smeta på ganska generöst med brynfärg på brynen och städar sedan upp formen med en tops. Tidsmässigt låter jag färgen utveckla i ca 18-20 minuter, alltså ganska länge. Värt att notera är att man får bra med färg redan efter 10min.
När tiden har tickat klart använder jag en bomullspad som jag blöter ner med vatten, och sköljer helt enkelt av färgen.
Båda färgerna samt utvecklingsvätskan håller till extremt många appliceringar, vilket är ett stort plus!

Den bruna och gråa färgen finns att köpa hos Lyko (länkar är ej annonser), där en tub kostar 59:-.
Utvecklingsvätskan finns också hos Lyko (länk – ej annons) och kostar 59:-.
Jag använder en pensel och blandskål vid blandning av produkterna som också hittas på Lyko, för 139:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *