Smink

Jakten på en brun mascara

Mascara Max Factor Calorie Brun

Brun mascara – hur stor är skillnaden?

Jag har länge varit ute efter att testa en brun mascara. Detta för att få ett mjukare intryck, samt för att minska kontrasterna mot min ljusa hud. Nog för att jag älskar svarta och dramatiska fransar, men mot min ljusa hy har jag börjat uppskatta mer jordnära färger. Och vem säger att man inte skulle kunna nå dramatiska fransar trots en brun nyans?
Max Factors 2000 Calorie mascara är en mascara jag verkligen gillar! Så att testa en brunare variant av just denna mascara var ganska självklart. De allra flesta mascaror på marknaden är dock brun/svarta, och så är fallet även för denna mascara.

Som bilden ovan visar är det inte en enorm färgskillnad på den brun/svarta jämfört mot den hel-svarta. Självklart kan man se en mjukare ton och en brun nyans, men inte alls den bruna nyans jag kanske hade hoppats på. Jag upplever också att den bruna nyansen framträder mer på borsten än vad den gör på fransarna.

Mascara Max Factor Calorie Brun
Brun till vänster – Svart till höger

Recension av färgerna

Som tidigare benämnt så älskar jag mascaran i sig, där har jag inte mycket att klaga på. Men jag kan inte säga att jag ser en jättestor skillnad på mascarans olika färgval. Det var speciellt svårt att fånga den lilla skillnaden jag upplevde på bild.
I verkligheten tycker jag ändå att den brunsvarta mascaran ger ett något mjukare intryck. Kanske främst för att jag vet om den mer brunlika-nyansen, men frågan är om någon annan skulle se någon faktisk skillnad.
Jag hade hoppats på en tydligare brun nyans, en tydligare skillnad gentemot den klassiska svarta färgen. Men ju mer jag har använt denna mascara och dess brunare nyans så gillar jag den! Även om det inte skiljer massvis mellan färgerna, eller om man inte direkt kan se det bruna, så får ansiktet en mycket mjukare ton och minskad kontrast, vilket var exakt vad jag var ute efter. Jag ser definitivt att jag kommer att köpa om denna mascara i den brun/svarta färgen av just den anledningen.

Det hade dock varit intressant att testa en mascara med en tydligare brun nyans – vilket jag kommer fortsätta att leta efter.

Den brun/svarta nyansen av mascaran går bland annat att köpa hos Lyko (länk – ej annons) där den kostar ca 87:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *