Hårvård

Kontrollera friss med REF och Olaplex

ollaplex och ref lockkräm
curly girl approved

Något jag alltid önskar från mina hårvårdsprodukter är att dom ska kontrollera friss. Då mitt hår är lockigt och relativt torrt i grunden kan det ibland vara svårt, beroende på vilka produkter man testar. Nedan recenserar jag två produkter som fungerar, dock med vissa ”om-och-men”. Till exempel så innehåller den ena krämen lite väl mycket ingredienser som jag anser gör mer skada än nytta för mitt hår. Detta är väl lite av en impopulär åsikt, då produkten i sig är från ett väldigt hypat märke. Jag försöker dock alltid låta ingredienserna tala för sig själva, oavsett märke. Viktigt är också att lära känna sig eget hår och testa sig fram för att hitta vad som fungerar! Det som är riktlinjer och fungerar för mig behöver inte vara applicerbart hos någon annan.

Lockkräm från REF

Här har vi en riktig gammal goding som hängt med mig i flera år! Det här är en härlig kräm som har lite gel-liknande struktur till sig (ganska klibbig konsistens). Produkten skapar riktigt fina lockar som blir definierade, glansiga och frissfria. Denna kräm kontrollerar envisa lockar och friss med bland annat proteiner samt fuktbindande ingredienser. En bra blandning för envisa hår helt enkelt.
Produkten kommer i en smidig pumpflaska som går att låsa – perfekt om man vill ta med sig produkten på resan.

Produkten innehåller PEG-12 Dimethicone (vattenlöslig) och Cyclomethicone, silikoner. Den sistnämnda är möjlig att tvätta bort utan behov av hårda sulfatschampon. Sulfat-schampon kan som känt torka ut håret onödigt mycket, beroende på användning.
Om man använder mycket silikoner i håret och inte tvättar bort dessa med sulfater (om så krävs) kan håret bli relativt livlöst och svårhanterligt efter ett tag. Detta beror självklart på vilket hår man har samt hur lång period man ”samlar på sig” silikonerna. Jag t.ex. har märkt att mitt hår mår bättre utan silikoner då ingredienser verkligen kommer åt hårstrået för att göra skillnad på djupet. Dessutom slipper jag tvätta bort silikonerna med sulfatschampon, vilket samtidigt tvättar bort de naturliga fetter/oljor som redan finns i håret. Ett lockigt hår har ju redan ont om dessa mjukgörande egenskaper, så därför är det extra viktigt att tänka på för mig.

Krämen går att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 125ml kostar 249:-

Leave-in kräm från Olaplex

Denna stylingkräm/leave-in kräm innehåller flertalet silikoner samt vaxer som kräver sulfatschampon för att helt tvättas bort, något att notera. Silikonen Dimethicone förekommer dessutom som den tredje ingrediensen i listan, vilket tyder på en hög koncentration. Krämen innehåller också uttorkande alkoholer i form av Isopropyl Alcohol.

Denna leave-in från Olaplex är en extremt väldoftande produkt som verkligen lugnar och lätt definierar håret. Produkten kontrollerar även friss på ett effektivt sätt.
Ingredienser som proteiner och flertalet fuktbindare (däribland panthenol och oljor) verkar för att också ge en bra balans i håret. Jag kan dock tycka att det är lite synd att dom ”vettiga” ingredienserna kommer längre ner i innehållsförteckningen, jämfört mot det jag nämner ovan.

Produkten beter sig absolut fint i håret och är lätt att fördela. Krämens konsistens känns nästan lite vispad. Och som sagt – doften är helt otrolig! Jag uppskattar också att dom har uppgraderat flaskan så att det nu är en pump. Det lär underlätta för att få ut produkt ur flaskan när den börjar ta slut.
Håret får ett väldigt luftigt och fint resultat med denna kräm, oavsett om den används som en leave-in eller som en enda stylingkräm.

Produkten går bland annat att köpa hos Lyko (länk – ej annons) där 100ml kostar 349:-

ollaplex och ref lockkräm
Resultat efter applicering av Olaplex som leave-in och REF Curl Power som lockkräm

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *