Hudvård

Skin Treat – bakuchiol och peptider

SKIN TREAT Bakuchiol + Peptide Face Elixir

Serum i serien med bakuchiol och peptider

Skintreat har en serie med hudvård som fokuserar på bakuchiol och peptider. En produkt i serien är detta serum.
Serumet har ingredienser som betain (mjukgörande och lugnande), bakuchiol (naturens retinol), glycerin (fuktgivande och mjukgörande), peptider och vitamin E (antioxidant som bl.a. skyddar mot fria radikaler).
Bakuchiol har liknande egenskaper som retinol, då den jämnar ut huden och förebygger rynkor. Bakuchiol kan också vara ett bättre alternativ för en hud som annars är känslig mot just retinoider.
Peptider har flertalet positiva egenskaper i hudvård. De kan bland annat släta ut rynkor, verka positivt för fuktbalansen, öka hudens fasthet mm. Peptider är dessutom kedjor av aminosyror som redan finns i huden naturligt, vilket gör det till en hudegen ingrediens.

Produkten innehåller också kollagen. Kollagen i sig kan dock inte penetrera huden och göra någon verkan, därför är det bättre att leta efter kollagenstimulerande ingredienser för den önskade egenskapen. Där fungerar alltså backuchiol och peptider som ett bra alternativ!
Vi hittar också hyaluronsyra i serumet, vilket också är en ingrediens som inte kan penetrera hudens lager för att göra verkan. Detta pga. dess för höga molekylvikt (tidigare beskrivet i flera andra hudvårds-inlägg).

Recension

Detta serum har en riktigt härlig doft, det var det absolut första som slog mig. Doft i hudvård är ju relativt onödigt dock, samtidigt som den kan störa och irritera en känslig hud.
Serumet har en len och lätt konsistens som snabbt sjunker in i huden. Jag tycker det klaffade fint tillsammans med huden, och huden kändes smidig och fin.
Jag upplever dock att produkten tog slut väldigt fort, snabbare än andra serum jag testat. Då den tog slut såpass fort kan jag inte påstå att jag hann se någon särskild skillnad på huden. Jag valde också att inte köpa om serumet pga. parfymen. Däremot är det helt okej ingredienser i serumet, som absolut kan vara värda att kika på om man vill ha ett lättare fuktgivande serum med bakuchiol.

Produkten går att köpa hos Kicks (länk – ej annons) där 30ml kostar 249:-

SKIN TREAT Bakuchiol + Peptide ögonkräm

Ögonkräm i samma serie – Recension

Ögonkrämen är ett bra alternativ för en torr och känslig hy. Innehållet listar bland annat sheasmör (mjukgörande), betain (mjukgörande och lugnande), bakuchiol, en peptid, allantoin (lugnande) och vitamin E.
Jag gillade krämen under mina ögon, även om den inte gjorde underverk. Jag tycker att jag fick en lätt återfuktande känsla av krämen, samt att den sjönk in otroligt snabbt. Huden visade inte heller någon irritation av innehållet, vilket är väldigt positivt. Till skillnad mot serumet så vart ögonkrämen dessutom väldigt dryg att använda, och räckte desto längre.
Överlag en krämen en bra produkt, även om jag föredrar tyngre/fetare krämer under ögonen. Men under sommaren är detta ett riktigt bra alternativ för en lättare formula!

Produkten går att köpa hos Kicks (länk – ej annons) där 15ml kostar 179:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *