Smink

Hourglass bronzer och puder

hourglass produkter

Två nya produkter från Hourglass – Bronzer och setting powder

Denna bronzer från Hourglass kan vara den finaste bronzer jag någonsin ägt! Inte nog med att förpackningen ser och känns otroligt lyxig, den är också större än jag trott. Bronzern i sig är också otroligt vacker med sin melerade färg, som är den ljusaste nyansen i serien (Nude Bronze Light).
Bronzern innehåller highlightande pigment som ska tillföra bronzern en härlig och naturlig lyster.

På köpet fick man också med en mindre burk av Hourglass Veil Translucent Setting Powder. Formulan på detta puder ska vara ”ultrafint” och verka ljusreflekterande. Pudret sätter sminket och ska med dess egenskaper skapa en felfri, långvarig finish. Porer, rynkor och linjer ska alltså minimeras, enligt beskrivningen.

hourglass bronzer powder
hourglass powder

Recension Veil Translucent Setting Powder

Pudret har en fin och lätt formula som verkligen inte känns på huden. Jag kan utan tvekan hålla med om att pudret ger en viss blurrande effekt, att den suddar ut linjer och porer.
Det tråkiga med pudret är dock att det blir för mörkt på mig, åtminstone hittills när jag testat. Jag upplever alltså inte att det är ”translucent” utan snarare mörkare beige, vilket såklart är tråkigt då det inte klaffar särskilt bra med min bleka hud. Det verkar inte heller finnas ett ljusare alternativ att köpa, dock verkar mörkare nyanser vara tillgängliga.
I övrigt ett bra puder, bortsett från färgen.

Pudret finns bland annat att köpa hos Sephora (länk – ej annons) där 10,5g kostar 689:-

hourglass bronzer
hourglass bronzer swatch

Recension bronzer

Färgen på hourglass bronzer är helt otrolig! Det kan till och med vara den bästa färgen jag någonsin testat för min riktigt ljusa hud. Tonerna i denna bronzer är inte för varma, och blir inte heller orange i ansiktet.
Något jag också uppskattar är att den är väldigt försiktig i pigmentet. Risken att applicera för mycket är alltså väldigt liten. För mig och min bleka hudton är detta optimalt, då det är lättare att applicera mer i taget än att försöka ta bort produkt som blivit för mycket på huden.
Produkten ger ett riktigt fint och naturligt resultat, som absolut går att bygga upp för en mer intensiv look. Och som sagt, färgen är perfekt för ljusa/kalla hudtoner!

Produkten går bland annat att köpa hos Sephora (länk – ej annons) där 11g kostar 709:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *