Smink

Sensai 38c Mascara – Volym

Sensai Mascara Lash Volumiser 38 C

Sensai 38c mascara – fokus volym

Sensai har ett par alternativ när det kommer till 38c mascara; en för volym, en för längd längd och definition samt en för definition. Jag klickade hem volym för ett bra tag sedan, och har nu hunnit använda den ett par gånger. För en recension, scrolla vidare ner i inlägget.

Konceptet kring en 38c mascara är att få en vattentålig mascara som inte kräver särskilda rengöringar för att tvättas bort. Istället för att vara helt vattenfast, bildar en 38c mascara som rör kring fransarna som löses upp i just 38c varmt vatten. Man får lite av det bästa från två världar: en tålig mascara men en mer lättsam borttagning!

Sensai Mascara Lash Volumiser 38 C
Sensai Mascara Lash Volumiser 38 C

Recension

Jag har haft lite blandat tycke för denna mascara i perioder. I början sträckte jag mig efter denna mascara på nästintill daglig basis och en dag hamnade den längst ner i sminklådan; orörd. Häromdagen plockade jag upp mascaran igen och kunde inte riktigt förstå varför jag slutat använda den, den är ju riktigt bra! Här får man allt i bara några svep: volym, längd och en riktigt fin definition – allt jag älskar.

Borste och formula

Borsten är helt i min smak! Den är lagom stor och har behagliga strån som verkligen kammar igenom fransarna på ett lätt vis.
Formulan är ett mellanting av blöt/torr, vilken är min favorit-typ av formula på en mascara. En sådan formula, tillsammans med en bra borste, gör det enkelt att bygga upp definierade fransar med både längd, volym och definition utan att klumpa ihop fransarna allt för mycket. Formulan har också en riktigt fin svärta, och ingen ”dassig” svart färg som vissa mascaror kan få när de torkat.
Jag tycker också att fransarna behåller en fin böj med mascaran, om man som jag använder en fransböjare innan applicering. Dock upplever jag att det är få mascaror som inte klarar av att hålla böjen på mina fransar. Det är ju självklart väldigt individuellt dock.

Hållbarhet och borttagning

Hållbarheten av mascaran väl på fransarna är bra; det sker inget smulande och knappt något fällande. Mascaror har dock en tendens att vilja ”smeta ut sig” lite under ögonen på mig, främst i ytterkanten av ögat. Med denna mascara är det dock inget anmärkningsvärt.
Mascaran är absolut enkel att få bort, antingen med varmare vatten eller en oljebaserad rengöring. Jag tycker det är så skönt att slippa gnugga ögonen med en vattenfast remover, då jag ofta tycker dessa är alldeles för ”hårda” mot ögonen samt huden omkring. Därav är en 38c mascara ett bättre alternativ för mig!
Namnet gör sig också värt – mascaran tål verkligen tårar, regn och fukt utan att lösas upp eller förstöras. Värt att notera är att fransarna kan klumpa ihop sig något om man utsätter mascaran för en större mängd vatten. Dock använder jag främst mascaran för att känna mig något säkrare i t.ex. blötare väder etc, när en vanlig mascara helt enkelt inte hade klarat av jobbet.

Vissa mascaror jag har klarar av att skapa en fin böj på mina fransar utan att jag böjer med en fransböjare först. Denna mascara är inte riktigt lika bra för detta, utan ser bäst ut när fransarna blivit böjda med en fransböjare först.

Mascaran finns att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 10ml kostar 395:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *