Hudvård

Rengöring och vård för din hud

dermalogica klairs och paulas choice - hudvård

Rengöring och vård för en torr/känslig hud

Har man som mig en torr/känslig hud är det viktigt med rätt rengöring och vård för att huden ska må så bra som möjligt. Nedan följer recensioner av tre produkter som kan bistå med båda.

Rengöring från dermalogica

Den här rengöringen är riktigt mild och fin, vilket gör den perfekt för en torrare och känsligare hud. Produkten har en gelig konsistens som ger en lätt svalkande känsla på huden. Jag skulle främst säga att rengöringen lämpar sig för en vardaglig rengöring utan behov att ta bort tyngre smink. Dock kan den fungera toppen i samband med en oljerengöring, då som steg 2. Jag har också testat produkten som enda rengöring en dag med lite lättare smink, vilket fungerar bra – men notera att den inte är lika effektiv om man bär lite mer smink en dag.
Enligt beskrivningen behöver man inte heller skölja av produkten med vatten. Skulle man vara på resande fot så kan man alltså enbart torka av produktrester, något jag inte testat. Jag vill alltid skölja av rengöringsprodukter för att rensa bort de rengörande ingredienserna på min hud.

Ingredienserna är bland andra bisabolol (lugnande mm), glycerin (återfuktande), gurkextrakt (återfuktande och uppljusande) och panthenol (lugnande, återfuktande, reparerande). Ett fåtal extrakt i produkten kan dock verka irriterande, däribland lavendelextrakt och citronextrakt.

Jag har verkligen gillat den här rengöringen, då den lyckats lugna min hud under känsligare perioder. Jag tycker också att rengöringen är väldigt effektiv, trots att den är av en mildare sort. Liksom tidigare beskrivet kan man dock behöva ytterligare produkt för att tvätta bort tyngre smink.
Den stora flaskan räcker dessutom hur länge som helst! Produkten är riktigt dryg och man behöver mindre än vad man tror. Köper man den större flaskan får man också fördelen med den smidiga pumpen – vilket jag älskar.

Produkten finns bland annat att köpa hos Skincity (länk – ej annons) där 500ml kostar 839:- (finns också mindre alternativ)

Serum från Klairs – Vård

Här är ett serum som ska vara lika djupt återfuktande som en olja, utan den oljiga känslan. Produkten kommer med en smidig pipett och har en härlig, lätt konsistens.
Innehållet är bland annat glycerin (återfuktande), bifida ferment extrakt (probiotika som stöttar hudbarriären), oryza sativa extract (antioxidant som bl.a. verkar skyddande mot fria radikaler), betain (återfuktande), grönt te extrakt (kan verka föryngrande), vitamin E (reparerande, samt verkar föryngrande), ceramid (bibehåller fuktbalans och stöttar hudbarriären mm.) och peptider (återfuktande, fastare hud mm). Notera att vitamin E, ceramid och peptider är i botten av listan, vilket indikerar en lägre koncentration av just dessa ingredienser.

Jag upplever ingen särskild effekt på huden av detta serum. För en djup återfuktning föredrar jag faktiskt andra serum, till exempel detta från Plantheque (öppnas i nytt fönster). Dessutom känns det tråkigt att just ceramider och peptider förekommer längst ner i innehållet. Det finns andra ingredienser som förekommer högre upp i listan men som inte alls ger en återfuktande eller cellförnyande effekt på huden.
Det är med andra ord inte en produkt som imponerat på mig, och jag kommer inte heller att köpa om den.

Produkten finns bland annat att köpa hos Skincity (länk – ej annons) där 50ml kostar 439:-

Exfoliering från Paula’s Choice – Vård

Denna BHA-exfoliering är en stor favorit hos mig och finns alltid i mitt badrumsskåp! Paula’s Choice har flertalet BHA-varianter, men just denna lotion variant fungerar riktigt bra för mig med torr hud.
BHA är en fettlöslig syra som kan lösa upp fett, talg och smuts i porerna. Syran kan också verka antiinflammatoriskt. Den här produkten innehåller 2% av syran (notera att man bör vänja in huden när man börjar med syror. 2% kan alltså vara för hårt att börja med för huden).

Denna exfolierings-lotion ska jämna ut hudstrukturen, minimera yttorrhet och självklart exfoliera huden mha. BHA-syran (kemisk peeling). Produkten ska samtidigt verka återfuktande för en torr hud.
Innehållet är bland annat salicylsyra (BHA-syran), grönt te extrakt (kan verka föryngrande), allantoin (lugnande), glycerin (återfuktande) och lakritsrot (lugnande och skyddande).

Min hud har aldrig reagerat negativt med denna syra. Jag började dock med en snällare variant på 1%, innan jag gick över till denna produkt med 2%.
Jag upplever att min hud blir jämnare, lenare och lättare suger åt sig av mina andra produkter när jag har denna syra i min rutin. Dessutom märkte jag en stor skillnad relativt snabbt!
Jag använder inte syran på en daglig basis utan ca 3 gånger i veckan, beroende på hur huden känns. Jag använder den också helst kvällstid, för att undvika produkten dagtid när solen ligger på (solskydd är dock räddningen här!).
Vill man ha en produkt som verkligen fungerar, så kan jag varmt rekommendera just denna lotion-variant!

Produkten finns att köpa hos Skincity (länk – ej annons) där 100ml kostar 439:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *