Smink

Swatch: ljus foundation

Nars light reflecting foundation oslo swatches

Nars foundation, swatch av ljus nyans ”Oslo”

Swatch av en ljus foundation bredvid en annan kan underlätta något enormt när jag ska hitta en ny foundation. Jag tycker man kan bilda sig en någorlunda uppfattning om nyanserna lite enklare, istället för att enbart utgå från produktbilder eller enstaka swatches.
Oftast kan jag ta den ljusaste nyansen som finns för en foundation och känna mig trygg med att den borde passa. Men allt oftare börjar jag nu känna att så inte helt är fallet. Många av de ljusaste nyanserna kan fortfarande vara helt fel för min hudton: för mörk, för beige, för gul, för orange osv.
Dessutom kan den ljusaste nyansen i ett färgutbud ibland innehålla varma undertoner, medans en med kalla undertoner (som jag egentligen ska ha) kan vara snäppet mörkare. I dessa fall kommer jag i de flesta fall att sträcka mig efter den varma nyansen i alla fall, eftersom den är just ljusare.

En jämförelse kan ge en idé av vilken nyans som passar bäst, men varje nyans för sig kan fortfarande passa någorlunda väl på ansiktet – värt att notera. Det bästa är ju därför alltid att testa i butik om möjligheten finns.
Jag har tidigare pratat om ljusa foundations och produkter i detta inlägg (öppnas i ny flik), om du vill läsa mer.

Nars light reflecting foundation oslo swatches
Mina swatches är alltid oredigerade för att ge en så rättvis bild som möjligt. Dock kommer det aktuella ljuset alltid att ge lite olika bilder ändå
Nars light reflecting foundation oslo swatches caia dewy drops och lumene cc cream
Överst: Nars Light Reflecting Foundation, Oslo
Mitterst: Caia Dewy Drops, 10c
Nederst: Lumene CC Cream, Light
Nars light reflecting foundation oslo swatches caia dewy drops och lumene cc cream
Överst: Nars Light Reflecting Foundation, Oslo
Mitterst: Caia Dewy Drops, 10c
Nederst: Lumene CC Cream, Light

Recension av Nars foundation, ljusaste nyansen

Applicering

Om vi börjar med Nars foundation som bas utöver själva nyansen, så är det en riktigt trevlig foundation. Konsistensen är otroligt lätt (rinnigare i formulan än Caias Dewy Drops) och enkel att jobba med. Jag brukar oftast applicera min bas med en svamp, men med denna foundation föredrar jag faktiskt borste! Jag gick dock över ansiktet med en svamp efteråt för att verkligen göra resultatet sömlöst.

Med en borste får jag ett medium till fulltäckande resultat som ser riktigt lystrigt och fräscht ut. Produkten kan sätta sig på vissa enstaka ställen där min hud är envist extra torr (typ på näsan), men i övrigt spelar foundationen bra med min torra hud.

Färg

Denna foundation och dess ljusaste färg Oslo gör sig fin, även om den är något mörkare än min favorit 10c från Caia Dewy Drops. Som bilderna visar så drar färgen Oslo lite mer åt ett rosa håll i undertonerna, vilket kan vara den faktor som gör att nyansen upplevs som mörkare.
När produkten väl är applicerad och utblandad i ansiktet är nyansen inget man egentligen kan se något negativt resultat av. Jag har granskat resultatet i diverse olika ljusförhållanden och upplever inte att det blir några skarpa linjer eller heller en uppenbar felaktig nyans – nyansen sjunker sömlöst in och blir som ett med huden!

Hållbarhet

Jag tycker produkten håller sig fin hela dagen lång. Den lägger sig inte i några linjer under dagen och ser inte heller torr eller kakig ut. Min hud känns både fräsch och lystrig, precis som vid applicering. En av de bättre foundations jag har testat.
Jag har testat att både pudra och att inte pudra basen efter applicering, och oavsett så gör sig denna foundation riktigt fin. Jag har dock inte gått en hel dag med produkten utan puder, då jag inte är bekväm med att inte ”sätta” basen.
Något som också är viktigt för mig är att min foundation inte oxiderar under dagen (= reaktion på syre, vilket ändrar tonen av foundationen). Positivt nog håller sig denna foundation och dess nyans stabil hela dagen lång!

Produkten finns bland annat att köpa hos Kicks (länk – ej annons) där 30ml kostar 635:- (21:-/ml)

Snabb jämförelse av Caia och Lumene

Caias Dewy Drops (länk – ej annons) kostar 345:- för 30ml (11,5:-/ml). Caias dewy drops är alltså billigare än foundationen från Nars.
Nyansen 10c från Caia är riktigt svårslagen, då den är en läskigt bra match för mig – åtminstone i just Dewy Drops. Produkten i sig är också väldigt bra. Man får en härlig lyster samtidigt som huden ser otroligt jämn och fin ut, utan en tung ”smink-känsla”.

Lumenes CC Cream (länk – ej annons) kostar ca 219:- (olika priser kan förekomma beroende på återförsäljare) för 30ml (7,3:-/ml). Denna produkt är mao. billigast av alla tre alternativ.
För en hud med min ljusa samt kalla ton skulle jag dock inte rekommendera färgen Light, utan Ultra Light (länk – ej annons). Likt bilderna ovan visar så är Lumenes färg Light ganska så mycket mörkare än både Nars och Caia. På mig fungerar inte färgen Light alls.
Denna foundation är i övrigt bra, utan tvekan! Dock har den en viss tendens till doft/parfym vilket jag inte alltid gillar. Men i övrigt finns det inget att klaga på. Den gör sig fin, håller länge och har en riktigt bra täckning.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *