Hårvård

Serum för hårväxt

hårserum
Fritt från sulfater, silikoner, uttorkande alkoholer mm

Öka din hårväxt med serum

Idag finns det flera alternativ av serum för hårväxt på marknaden. Serumet jobbar då för att stimulera hårsäckarna att helt enkelt växa mer hår. Det finns också serum som jobbar för fylligare hår, samt för att minska håravfall. Samtliga serum ska masseras in i hårbotten och ej sköljas ur.
Notera att hårbotten-massage i sig också kan verka stimulerande för blodcirkulationen – vilket också kan främja en positiv effekt på hårväxt.

hårserum

Serum från Under your skin

Under your skin har varit väldigt synliga i sociala medier med samtliga av deras produkter. Än så länge har jag bara provat serumet som ska verka för just ökad hårväxt.
Beskrivningen för produkten menar att serumet ska förhindra håravfall samt öka hårets densitet, tjocklek och täthet. Serumet ska också stimulera en långvarig hårväxt och ge liv åt äldre hårsäckar, för att på sikt kunna skapa nya strån.
För optimalt resultat rekommenderar märket att använda serumet med deras andra produkter. Man rekommenderas också att applicera serumet 1-2 gånger per dag för bäst resultat.
Ingrediensen som Under your skin menar vetenskapligt bevisat kan främja hårväxt, täthet och tjocklek är Capilia Longa, bestående av gurkmeja. Utöver denna nyckel-ingrediens innehåller produkten också bland annat glycerin för fukt och vitamin E. Vitamin E kan också hjälpa till med hårproduktion och öka blodcirkulationen i hårbotten mm.

Jag har snart gjort slut på en flaska, men har däremot inte följt de rekommendationer som jag nämner ovan. Dock upplever jag ändå skillnad på håret, om än ytterst lite. Värt att notera är dock att jag slarvat det sista, vilket inte är helt rättvist vid recension av produkten.
Jag tycker ändå att min hårbotten känns fräschare, samt att håret verkat få en boost när det kommer till längd. Serumet sjunker in snabbt i hårbotten och lämnar ingen klibbig eller fet känsla. Dock är serumet något dyrare än andra alternativ, speciellt då produkten rekommenderas att appliceras 2 gånger per dag.

Produkten finns att köpa hos Under your skin (länk – ej annons) där 30ml kostar 400:- (13:- per ml)

Serum från Curlsmith

Detta serum kommer i en generös flaska med skruvkork. Produkten ska främja en gynnsam miljö i hårbotten för bästa förutsättningar av ökad hårväxt.
Enligt beskrivning ska formulan vara berikad med två kliniskt beprövade hårstimulerande aktiva ämnen: Baicapil™ och Anagain™. Baicapil ska verka för volym och tjocklek, medans Anagain ska bekämpa håravfall och verka för hårets täthet. Utöver detta innehåller också produkten guarana, extrakt av ärtskott, ingefära samt kinesisk scullcap som samtliga verkar för hårväxt på olika sätt. Serumet innehåller dessutom drakfrukt som ska skydda håret med antioxidanter, samt ska bekämpa skador och brott.

Jag upplever detta serum som något blötare, och att det tar en smula längre tid att sjunka in i hårbotten. Av den anledningen har jag främst applicerat produkten kvällstid. När serumet väl torkat upplever jag ingen produktkänsla av serumet, vilket är positivt.
I övrigt känns hårbotten frisk och fräsch även med detta serum – samt att håret verkat få sig en skjuts i både längd och tjocklek.

Produkten finns att köpa hos Lookfantastic (länk – ej annons) där 120ml kostar 301:- (2,5:- per ml)
Märket har även ett liknande serum som finns att köpa hos bland annat Zalando (länk – ej annons) där 60ml kostar 280:- (4,7:- per ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *