Hudvård

Filorga rengöring

Filorga rengöring

Rengöring från Filorga

En rengöring som jag älskar är just denna skum-variant från Filorga. Då jag har torr hy så rekommenderas väl inte en skumrengöring egentligen. Detta främst då det kan bli lite för hårt mot den torra huden. Jag upplever dock att denna rengöring fungerar riktigt bra för mig, torr hy till trots!

Om vi kikar på innehållet så är det just ”Sodium Laureth Sulfate” som kan verka uttorkande för en redan torr hy. Detta är alltså en sulfat, vilket som känt är väldigt tuff i rengöring. Även ”Sodium Chloride” kan verka irriterande för en torr hy, men också mot en acne-benägen hy.
Värt att notera är att produkten även innehåller parfym-ämnen vilket är både tråkigt och onödigt. Parfym fyller ju inget syfte när det kommer till vård av huden mer än att ge en trevligare upplevelse.
Positiva ingredienser i produkten är bland annat innehållet av en ceramid. Ceramider gör riktigt goda ting för huden och kan verka barriärstärkande samt på så sätt hjälpa till med fukt. Rengöringen innehåller även ”Caprylyl Glycol” vilket ska verka mjukgörande samt binda fukt till huden.
Slutligen finns även hyaluronsyra med bland innehållet. Som beskrivet i flertalet tidigare inlägg så kan inte hyaluronsyra tränga ner i hudlagren och återfukta eftersom molekylens vikt (mäts i dalton) är alldeles för hög. Syran kan dock hjälpa till att plumpa huden på yttersta lagret.

En rengöring ska ju dock sköljas av. Frågan är därför hur ”petig” man behöver vara med ingredienserna. Självklart vill man, i alla fall jag, ha så få onödiga och irriterande ingredienser som möjligt, men på just rengöringar kan jag ibland ”vifta bort” visst innehåll.

Recension

Som sagt, jag älskar den här rengöringen! Den får effektivt bort allt smink utan att man behöver gnugga sönder huden. Min hud har aldrig heller reagerat negativt på produkten, vilket självklart är ett stort plus.
Jag använder dock enbart denna rengöring om jag har haft smink på mig under dagen. Jag upplever inte att denna rengöring krävs på dagar där jag har gått omkring osminkad.

Denna rengöring är också otroligt dryg! Man behöver absolut inte mer än 1-2 pump för att få ansiktet ordentligt rent.

Produkten finns bland annat att köpa hos Lyko (länk – ej annons) där 150ml kostar 285:- (1,9:- per ml)

Filorga rengöring

Micellärvatten

En annan rengöring från filorga är detta micellärvatten. Jag är verkligen inte ett fan av micellärprodukter dock. Jag vill alltid skölja av rengöringsprodukter från min hud för att undvika att vissa rengörande ingredienser ligger kvar på hudytan. Ett micellärvatten ska ju dock inte sköljas av (även om man självklart kan göra det ändå), och jag är tveksam till hur ”bra” det är för huden i det långa loppet, när rengörande ingredienser får ligga kvar.
Enda gången jag använder micellär-vatten är efter träning om jag inte orkar tvätta ansiktet ännu. Alternativt om jag vid något tillfälle en dag är stressad/lat. Värt att notera är att jag då inte har smink, utan som högst mascara och brynprodukt som jag dessutom inte ”tvättar” bort. Vid dessa tillfällen gör jag också alltid en rengöring senare på dagen, för att helt tvätta rent ansiktet.

I mina ögon är det lite av en onödig produkt. Micellärvatten får inte helt bort allt smuts eller smink, och lämnar garanterat rester kvar av både smuts/smink samt rengöringsingredienser. Har man otur så KAN detta påverka huden negativt, samt göra den känslig.
Men likt allt annat så är det självklart individuellt vilka produkter man föredrar, och vad som funkar för en själv!

Produkten finns att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 400ml kostar 245:- (0,6:- per ml).
Man kan också köpa duo-paketet med båda rengöringarna, som syns på bilden ovan (länk) för 365:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *