Hårvård

Reparerande hårbehandling

curlsmith bond rehab salve
curly girl approved

Curlsmith Bond Salve – reparerande hårbehandling

En reparerande hårbehandling med jämna mellanrum kan göra stor skillnad på hårkvalitén. Håret kan bli starkare, behålla fukt bättre, upplevas mer hälsosamt samt bli något mer lätthanterligt.
Idag finns flera alternativ på marknaden, däribland Olaplex nr 3, K18, Eyracure samt Curlsmiths Bond Curl Rehab Salve (länkar är ej annonser). Samtliga nämnda produkter jobbar på lite olika sätt, men har egentligen samma syfte – att verka reparerande och stärkande.

De nämnda produkterna från Olaplex och Curlsmith är mest lika av samtliga alternativ gällande användning, då båda ska användas i blöt hår innan schamponering. En skillnad mellan de båda är bl.a. att Curlsmith’s hårbehandling främst jobbar med proteiner för att stärka alla av hårets bindningar (se videon längre ner för en mer detaljrik förklaring kring hårets uppbyggnad/bindningar). Olaplex jobbar inte med proteiner utan stärker bindningarna med en unik molekyl. Olaplex sägs också främst verka på 1/3 av hårets bindningar.
Curlsmiths alternativ innehåller även extrakt från pumpakärnor, vilket ska verka förebyggande mot håravfall.

curlsmith bond rehab salve resultat - reparerande hårbehandling

Resultat och upplevelse

Curlsmiths hårbehandling är otroligt lätt att fördela i håret. Jag skulle säga att konsistensen är lite som en ”gel-ig” hårkräm. Produkten luktar också himmelskt gott, likt många av Curlsmiths produkter.
Denna hårbehandling kommer i en stor flaska om 237ml, men finns både i en större samt mindre förpackning. Det är också lätt att få ut produkt tack vare skruvkorken, så att all produkt kommer till användning.

Jag låter kuren sitta i 15-30 minuter innan jag duschar och stylar håret som vanligt. Utöver att verka reparerande på håret genom sin protein-boost, så ger också denna produkt en känsla av mer återfuktat hår (bland annat mha. glycerin och mandelolja). Jag upplever att mitt hår kräver en 50/50 balans av protein och fukt för att må som allra bäst. Jag uppskattar därför att produkten verkar i båda kategorierna, även om den främst fokuserar på protein.
Har man ett väldigt poröst, torrt eller skadat hår så lär man definitivt märka en positiv skillnad på håret med denna produkt. Jag tycker att mitt hår känns friskare och att lockarna håller sig bättre, längre efter behandling med denna produkt. Om mitt hår har varit väldigt luftigt och svårhanterligt en period, så kan jag lita på att denna produkt återställer balansen. Mitt hår lugnas ner samtidigt som mina lockar får mer definition igen. Jag älskar också att behandlingen är lätt att få in i rutinen, samtidigt som den är fri från silikoner, uttorkande alkoholer mm.

Produkten finns bland annat att köpa hos Zalando (länk – ej annons) där 237ml kostar 299:- (1,26:-/ml)

Olaplex nr. 3 – vad är skillnaden?

Olaplex har en liknande produkt, nämligen deras nr. 3. Olaplex lanserade sin produkt tidigare än Curlsmith, och riktar in sig på 1/3 bindningar i hårets uppbyggnad. Även denna produkt är CG-godkänd och innehåller alltså inga silikoner, uttorkande alkoholer mm.
Konsistensen på Olaplex hårbehandling sägs vara något tjockare, vilket kan göra den svårare att applicera jämnt i ett lockigt, frissigt eller tjockt hår. Olaplex variant jobbar inte heller med protein på samma sätt som tidigare benämnt, utan med en unik molekyl som ska öka/reparera bindningarna i håret. Skillnaden kan göra att Olaplex jobbar något bättre i bl.a. förebyggande syfte (t.ex. inför blekning). Ytterligare en skillnad är att Olaplex ev. inte ger en lika återfuktad känsla efter behandling, vilket Curlsmiths alternativ gör. Men i det stora hela ger produkterna väldigt likvärdiga resultat!
Se videon nedan för en mer detaljrik jämförelse mellan dessa produkter.

Produkten ligger omkring 349:- för 100ml (3,49:-/ml) vilket är dyrare än Curlsmiths alternativ.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *