Hudvård

Emma S hudvård – 9 produkter

emma s skincare
emma s skincare

Hudvård från Emma S

Hudvård från Emma S ser inte bara snyggt ut i badrumsskåpet, det finns också en mängd av produkter att välja bland.
I detta inlägg går jag igenom några av många produkter – dels testade och dels utifrån innehåll.
Något jag kan avslöja direkt är att flertalet av produkterna verkar innehålla alkohol samt parfymämnen – ingredienser som inte alltid gör en positiv verkan på huden. Men liksom allt annat så är det väldigt individuellt hur ens hud reagerar på hudvård och ingredienser, och det bästa är att helt enkelt avgöra själv om man vill testa/tycker att det fungerar bra!

Ageless serien

Produkter i serien Ageless från Emma S kan motverka de första ålderstecknen, samtidigt som de ska binda fukt. Serien ska innehålla flertalet verksamma ingredienser för detta. Denna serie har totalt 4 produkter; dagkräm, nattkräm, serum och ögonkräm. Dessa presenteras nedan. Sammantaget är inte detta en serie som imponerat på mig.

Dagkräm

Denna kräm innehåller bland annat UV-filter (dock enbart SPF 15), glycerin (fuktgivande), betain (fuktgivande/mjukgörande, lugnande), squalan (fuktgivande/mjukgörande – hudeget), vitamin E (skyddande mm) och Ascorbyl Palmitate. Den sistnämnda ingrediensen är en antioxidant som kan verka mot pigmenteringar samt anti-age.
Efter vissa bra ingredienser förekommer dock flertalet mindre bra ingredienser i form av alkohol och parfymämnen. Alkohol kan verka uttorkande och irriterande, likaså kan parfymämnen verka irriterande. Av den anledningen skulle inte jag använda produkten, då det finns alternativ utan alkohol och parfymämnen. Jag upplever också att min hud kräver något mer av de fuktgivande ingredienser som finns att tillgå på marknaden, men det kan också vara en ren och skär smaksak av vad jag föredrar i mina hudvårdsprodukter!
För att vara en dagkräm som ska verka anti-age, kan jag också tycka att innehållet är lite snålt på just sådana ingredienser. Men som sagt, det är lätt att addera genom ett serum vid sidan av krämen.

Krämen finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 50ml kostar 399:- (7,9:-/ml)

Nattkräm

Denna nattkräm innehåller bland annat glycerin, sheasmör (fuktgivande och mjukgörande), jojoba estrar (mjukgörande), vitamin E och squalan. Squalan är dock den näst sista ingrediensen, så en relativt låg dos med andra ord.
Denna produkt innehåller också Retinyl Palmitate – en form av retinol. Retinol är en jättefin ingrediens som verkligen kan göra under med huden. Denna populära ingrediens kan jobba effektivt mot fina linjer och rynkor, binda fukt, stimulera cellförnyelse och mycket mer!
Retinol förekommer i olika former, och dessvärre är just retinyl palmitate inte en av de bättre. För en mer ingående förklaring hänvisar jag till nedan video av hudterapeuten Elvira, ett grymt konto där ni hittar massvis av fakta och tips! Sammanfattat är det helt enkelt inte en form som är särskilt verksam och därmed inte ger en garanterad effekt.
Värt att notera är att alkohol och parfymämnen förekommer även i denna kräm. Alkohol framträder dessutom tidigare i innehållet för denna kräm vilket indikerar en högre koncentration.

Jag hade förmodligen kikat på ett annat alternativ istället för denna nattkräm. Detta främst då jag inte känner mig särskilt imponerad av innehållet.
Helst använder jag en och samma fuktgivande ansiktskräm dag och natt, och adderar enbart t.ex. ett retinol-serum kvällstid för anti-age egenskaper. Jag kan tycka att det är lättare att ”skräddarsy” sin hudvård på det sättet.

Nattkrämen finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 50ml kostar 399:- (7,9:-/ml)

Serum

I detta serum hittar vi åter ingredienser som glycerin, sheasmör estrar, squalan och vitamin E. Vi hittar också plumpande hyaluronsyra (som känt inte kan penetrera och återfukta huden pga. dess för stora molekylvikt) och retinyl palmitate (se tidigare text/video).
Vi hittar även här flertalet konserveringsmedel, alkohol och parfymämnen som alla är ingredienser jag vill hålla nere så mycket som möjligt eller undvika helt i min hudvård. Jag skulle personligen föredra andra serum framför detta pga. dess innehåll. Kikar man dessutom på priset av detta serum så tror jag kanske att man kan få bättre innehåll samt effekt till ett bättre pris, av just andra serum på marknaden.

Detta serum finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 30ml kostar 389:- (13:-/ml)

Ögonkräm

Även i denna produkt hittar vi likvärdiga ingredienser som resterande produkter i serien. Vi har glycerin, sheasmör estrar, betain, squalan, jojoba estrar och vitamin E. Lyckligtvis så innehåller denna ögonkräm ingen alkohol eller parfymämnen, vilket är ett plus!
Denna ögonkräm jobbar främst med att verka återfuktande, minska irritation samt att verka uppljusande. Jag är lite osäker på just anti-age effekten i denna produkt dock, då jag i innehållsförteckningen inte kan avgöra vilken ingrediens som skulle verka mot just fina linjer/rynkor, likt retinol t.ex. kan göra. Jag är dock ingen hudläkare/hudterapeut och kan därför inte ge en 100% förklaring av samtliga ingredienser.
Något jag däremot lärt mig är att verkligen granska innehållsförteckningen. En innehållsförteckning visar en mer sann sida av en produkt och vad man kan förvänta sig för effekt, medans en produktbeskrivning kan vara ren och skär marknadsföring.

Är man ute efter fukt och antioxidanter för ögonområdet kan denna kräm absolut vara värd en chans. Är man dock på jakt efter anti-age effekt i en ögonkräm skulle jag satsa på något annat än denna produkt.

Ögonkrämen finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 15ml kostar 299:- (20:-/ml)

emma s skincare

Body Lotion – Fresh grapefruit & lilies

Denna body lotion doftar riktigt fräscht. Jag har testat varianten som syns ovan, men den kommer även i en andra doft vilket syns på första bilden i detta inlägg. Parfym i hudvård är väl egentligen inget positivt, eller heller något som faktiskt gör nytta, men det är ändå otroligt mysigt emellanåt! Jag kan ändå använda hudvård med parfym till kroppen, men till ansiktet är jag något mer skeptisk. Notera att det är väldigt individuellt gällande känslighet/reaktion på parfym och/eller eteriska oljor i hudvård.

Denna kräm är väldigt lätt i konsistensen men ger ändå en helt okej återfuktad hy. Produkten innehåller bland annat sheasmör (som jag älskar), glycerin, återfuktande oljor och vitamin E.
På sommaren gör den sig bra även för mig med lite torrare hy. Om jag vill ha krämen något mer ”intensiv” kan jag ibland blanda i lite av Emma S olja, som jag tidigare recenserat här. Resultat blir då en otroligt mjuk och smidig hy som håller sig mjuk något längre.

Produkten finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 350ml kostar 199:- (0,6:-/ml)

emma s skincare hudvård

Behandlingar – lermask och peeling

Lermasken som syns på bilden till vänster, är en härlig grön produkt som ska verka djuprengörande. Ingrediensen Kaolin (som är en mineralrik lera) är den ingrediens som effektivt verkar rengörande på djupet, speciellt för en oljigare hudtyp. Utöver kaolin hittar vi också några fuktgivande ingredienser (glycerin, panthenol mm), niacinamid (skyddande, stärkande, jobbar på fina linjer, porer och ålderstecken) och allantoin (lugnande) m.fl. Dessvärre hittar vi också alkohol, parfymämnen samt färgämnen.

Trots min torra hud har jag kunnat använda denna mask. Jag har dock låtit den sitta max 5 minuter (inte 10 som rekommenderat) innan jag sköljt av den. Min hud kräver dock ordentligt med återfuktning efteråt och jag använder hellre andra produkter för just min hudtyp.
Produkten finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 100ml kostar 349:- (3,5:-/ml)

Exfolieringen som syns till höger på ovan bild är en relativt stark exfoliering som enbart behöver sitta på ansiktet i ca 1 minut. Därefter ska produkten direkt sköljas av.
Produkten jobbar både med BHA och AHA syror, samtidigt som den ger en boost av flertalet fuktgivande ingredienser. Åter igen hittar vi parfym i innehållet, vilket i samband med en exfoliering skulle kunna verka extra irriterande.
Produkten finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 75ml kostar 329:- (4,4:-/ml)

emma s skincare

Återfuktande dagkräm och ögonkräm

Detta är en lättare dagkräm som går lika bra att använda även som nattkräm. Krämen ska jobba återfuktande och skyddande med ingredienser som glycerin, betain och vitamin E.
Krämen innehåller SPF 15, vilket är något lågt. Jag förlitar mig dock aldrig på SPF i ”vanliga” krämer eller smink. Jag vill alltid använda ett separat och renodlat solskydd med minst SPF 50. Av den anledningen lägger jag inte jättestor vikt på solskydd i just ansiktskrämer, eftersom jag ändå kompletterar med ett separat solskydd efteråt.

Jag tyckte dock inte att denna kräm gav mig tillräckligt med fukt, samt att jag ibland verkade reagera negativt på den. Denna kräm innehåller även den alkohol, så det kan vara det jag har reagerat på.
I övrigt är krämen lätt och fin i konsistensen, och den sjunker in otroligt snabbt i huden utan att efterlämna en fet/klibbig känsla.
Produkten finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 50ml kostar 299:- (6:-/ml)

Ögonkrämen är i en härlig gel-konsistens, vilket alltid är svalkande och skönt under ögonen!
I övrigt är innehållet relativt simpelt: glycerin, betain, peptid och koffein m.fl. Utöver att koffein ska verka uppiggande, så sägs det också verka mot ålderstecken mm. då det är packat med antioxidanter. Huruvida detta faktiskt stämmer är något man verkar vara lite oense om beroende på vem man pratar med (återförsäljare, märket i sig, hudläkare mm).
Produkten finns bland annat att köpa direkt hos Emma S (länk – ej annons) där 15ml kostar 199:- (13:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *