Hårvård

Hårinpackning för torrt eller lockigt hår

davroe hårmask lockigt hår
curly girl approved

Hårinpackning för torrt eller lockigt hår

Om man har ett torrt eller lockigt hår kan en fuktgivande inpackning vara ett måste i duschen med jämna mellanrum. Fukt är otroligt viktigt för just texturerade hår, då naturliga oljor har svårare att nå ner i håret på grund av all rörelse och texturen.
Denna hårinpackning från Davroe ska verka fuktgivande och vårdande samtidigt som håret ska få glans, mindre friss och bli trasselfritt.
Produkten innehåller bland annat sheasmör, fuktgivande alkoholer, glycerin, flertalet oljor och extrakt samt vitamin E. Det bästa av allt är att produkten är helt fri från silikoner, vaxer, uttorkande alkoholer mm, vilket gör att ingredienserna verkligen gör nytta på riktigt. Som känt kan ju silikoner skapa en känsla av ett friskt och glansigt hår, men silikoner i sig har ingen funktion att faktiskt göra nytta på djupet mer än just en kosmetisk effekt (silikoner behöver också åter applicera för att bibehålla den kosmetiska känslan).
Produkter utan silikoner har istället förmågan att faktiskt göra nytta och tillföra det håret behöver. Detta skapar ett mer välmående hår även i längden.

Denna produkt kommer i tre olika storlekar om 100, 200 och 300ml och är vegansk.

davroe hårmask lockigt hår
davroe hårmask lockigt hår

Recension

Denna hårinpackning har utan tvekan återställt och bevarat en bra fuktnivå i mitt torra, lockiga hår. Jag märker direkt en skillnad på mitt hår och dess beteende, då håret lugnas ner samt bli lättare att borsta igenom.
Mitt hår får också en fuktboost som minskar friss till viss del utan att håret känns tungt och fett. Värt att notera är att jag dessutom applicerat produkten väldigt nära hårbotten ibland, och trots detta har jag inte upplevt en fet eller tung känsla i håret efteråt. Mitt hår blir behagligt mjukt, men fortfarande definierat.

Denna hårinpackning är ganska tjock i konsistensen, vilket är ganska väntat av en inpackning kan jag tycka. Trots den konsistens som denna produkt har så är den lätt att applicera och fördela i håret.
Efter applicering rekommenderas det att låta inpackningen sitta i minst 5 minuter. Jag har låtit denna mask sitta i ca 15 – 30 minuter vid användning, men även 5 minuter har räckt för att ge en viss effekt. Jag skulle dock inte låta någon inpackning sitta längre än 30 minuter då håret och hårbotten inte bör vara blött allt för länge eller ofta (kan ge skador på hårstråets kärna).
När jag har använt denna inpackning har jag tagit ganska så rejält med produkt. Trots det upplever jag ändå att burken på 300ml har räckt oerhört länge. Det är också väldigt smidigt med produkter i burk då man verkligen kan använda upp allt utan svårighet.

Produkten finns att köpa hos Lyko (länk – ej annons) där 300ml kostar 329:- (1,1:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *