Hudvård

Solskydd för ansikte – Clarins

Solskydd för ansikte, från Clarins

Om man inte redan plockat fram solskydd för ansikte så är det nu hög tid. Ju mer solen tittar fram, desto viktigare är det att skydda huden (inte bara i ansiktet dock) från de starka strålarna.
Helst vill jag alltid använda SPF50 för högsta möjligt solskydd, men en SPF30 kan också fungera i nödfall. Nedan följer en recension av just Clarins solskydd för ansikte, med SPF30.

Innehåll

Detta solskydd innehåller bland annat aloe vera (lugnande), glycerin (mjukgörande och fuktgivande) och vitamin E (skyddande och stärkande).
Solskyddet ska skydda mot både UVA- och UVB-strålar för ett optimalt skydd.

Produkten innehåller även parfym och alkohol vilket inte fyller någon positiv funktion för huden. Parfym kan ge en trevligare upplevelse för användaren, men kan samtidigt verka irriterande för huden.

Konsistens och applicering av solskydd i ansikte

Clarins solskydd Dry Touch Sun Care Cream är en smidig tub innehållandes en len och krämig formula. Detta solskydd är otroligt behagligt att jobba med och sprider sig lätt i ansiktet. Vissa solskydd kan vara något tröga i konsistensen, men så är alltså inte fallet med denna produkt.

Upplevelse och slutsats av Clarins solskydd

Tyvärr upplever jag att detta solskydd ligger lite som en hinna på huden. Krämen svider också otroligt mycket i ögonen, även om jag vid applicering undviker området ring ögonen. Detta har gjort att jag dragit mig för att använda detta solskydd, för att undvika den obehagliga känslan i ögonen.
Jag upplever också doften som något störande. Jag kan också uppleva att doften håller i sig ganska länge, vilket inte gör det bättre.

Som tidigare nämnt vill jag helst använda SPF50 i mina solskydd, vilket detta solskydd inte når upp till. Det drar ner betyget ganska mycket för mig, men det är givetvis olika från person till person vad man föredrar.
Jag kan dock inte rekommendera nog att använda högt solskydd för bästa möjliga skydd! Allt för ofta använder man dessutom för lite produkt, vilket gör att man inte ens når upp i den nivå som produkten ska kunna ge.

För att använda upp detta solskydd har jag istället applicerat den på kroppen vid tillfällen – ett superbra tips om man vill ta slut på ansiktsprodukter och inte bara kasta dom.

Produkten finns bland annat hos Nordicfeel (länk – ej annons) där 50ml kostar 309:- (6,2:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *