Hudvård

Deo som fungerar

Tre alternativ på deo som fungerar

Att hitta en deo som fungerar kan vara både ett projekt och något som ibland går hyfsat enkelt. För mig går det lite i perioder, vilket jag antar beror på att kroppen kräver lite olika vid olika tillfällen helt enkelt.
Tre alternativ som dock har fungerat väldigt bra för mig är de produkter jag nämner och recenserar nedan.

deo moss&noor

Moss & Noor – Favorit deo som fungerar!

Denna deodorant från Moss & Noor är en effektiv och hållbar produkt som verkligen gör skillnad. Den här produkten har fungerat på mig även de mest aktiva och ibland stressigaste dagar, vilket givetvis är ett bra betyg.
Deodoranten kommer i 3 olika dofter: fresh grapefruit, Clean eucalyptus och mynta. Jag har testat de två förstnämnda och de är riktigt trevliga, utan att på något sätt ta över. Eucalyptus är något ”lugnare” i doftnoterna om man ändå vill ha en något mer neutral doft på sin deo. Fresh Grapefruit är dock en otroligt härlig och lite somrig doft som känns både fräsch och lite uppiggande.
Jag gillar också att den rullande kulan på denna deodorant är lagom i storlek, lite mindre än vad traditionella deodoranter är. Jag kan tycka att det då är lättare att applicera produkten utan att den hamnar på för brett område. Dessutom får man inte heller ut för mycket produkt åt gången.

Som vanligt med roll-on deodoranter så tar det en liten stund innan de helt torkar ner. Jag upplever inte att denna deo torkar ner varken snabbare eller långsammare än andra alternativ.
Även om deodoranten inte riktigt hunnit torka ner innan jag tagit på mig, så har jag aldrig upplevt att den fläckat ner kläder, oavsett färg på kläderna.

Denna deodorant innehåller bland annat panthenol (vitamin B5, för fukt och lugnande egenskaper) samt ricinolja (mjukgörande). Jag upplever att denna deo fungerar väldigt bra även om huden under armarna skulle kännas något känslig en dag, då det har fungerat bra för mig sådana dagar. Dock kan det självklart vara väldigt individuellt.

Produkten finns bland annat att köpa hos Apotea (länk – ej annons) där 60ml kostar 109:- (1,8:-/ml) – Billigast av alla 3

deo biotherm

Biotherm Deo Pure

En omtalad och populär deodorant är detta alternativ från Biotherm. Det är inte jättekonstigt att produkten är såpass populär, då den verkligen fungerar.
Denna deo har en otroligt fräsch men ändå svag doft som inte heller tar över. Likt deon från Moss & Noor så torkar inte denna ner varken snabbare eller långsammare än andra alternativ i mitt tycke.
Denna deo håller hela dagen, men kan ibland kännas blöt under dagen vissa dagar (som om att den nästan ger upp). Det är dock ett problem jag kan uppleva med många deodoranter, och något jag snarare tror beror på min kropp och olika perioder.
Den rullande kulan på denna produkt är något mer i standardstorlek, alltså lite större (större än Moss & Noor). Absolut inget som behöver vara negativt, bara något jag reflekterat över. Man får också ut ganska mycket produkt, så det krävs bara enstaka svep innan huden är helt täckt.

Ingredienslistan på denna deo är något kortare och innehåller egentligen inget särskilt mjukgörande för huden. Det har varit perioder då jag känt att huden inte uppskattat denna produkt emellanåt, då huden istället upplevts som något torr eller känslig. Om det beror på deodoranten eller andra faktorer är dock lite oklart – jag tror snarare det kan vara en liten blandning.
I övrigt gillar jag denna deo – jag kan lita på att den gör sitt jobb utan att fläcka ner kläder.

Produkten finns bland annat att köpa hos Cocopanda (länk – ej annons) där 75ml kostar 153:- (2:-/ml)

deo emma S.

Emma S – Powder Fresh

Ytterligare en deodorant som jag har gillat är en från Emma S i doften Powder Fresh. Denna deo är likaså den försiktig i doftnoterna men ändå tillräcklig för att ge en fräsch upplevelse.
Produkten innehåller bland annat sheasmör för att verka något mer fuktgivande och mjukgörande. Samtidigt innehåller denna deo flertalet olika parfymämnen vilket för en känsligare hud kan vara negativt. Huden under armarna kan också vara ett extra utsatt område även om man normalt sett inte har en känslig hud, så denna deo kan vara något man behöver testa sig fram med.

Jag upplever att denna deo har fungerat väldigt bra för mig, oavsett om jag tränat eller varit extra aktiv en dag (eller stressat omkring mer än vanligt). Jag gillar också doften, även om parfymämnen inte alltid är det bästa för huden.
Kulan på denna deo är ungefär i samma storlek som den på Biotherm. Jag tycker dock att man får ut något mindre produkt per svep i denna deo, vilket jag tycker är positivt. Det blir enklare att inte ”överdosera” produkten.
Ibland kan denna deo ge mindre ”pudriga” vita ränder precis under armarna på mörkare kläder. Detta kan hända även om deon har fått ordentligt med tid att torka ner, har jag upplevt. Dock inget som inte går att tvätta bort.

Produkten finns bland annat att köpa hos Lyko (länk – ej annons) där 50ml kostar 115:- (2,3:-/ml) – Dyrast av alla tre

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *