Hudvård,  Smink

Sweed fransserum – resultat

Sweed fransserum

Resultat av Sweed fransserum

Under 8 veckor har jag nu testat detta fransserum från Sweed, och nedan tänkte jag gå igenom mitt resultat. Läs också gärna mitt tidigare inlägg om fransserum här, där det finns före/efter bilder av ett annat fransserum på marknaden.

Detta fransserum från Sweed är helt fritt från hormonliknande ämnen (prostaglandiner) vilket ska minska risken för irritation, reaktion mm. vid användning. Innehållet i detta serum är istället peptider, biotin, pumpafröolja och veganskt keratin (mm) som då ska jobba för att boosta fransarna.

Märket beskriver att serumet ska ge längre och fylligare fransar efter 4-6 veckor vid en daglig användning. Efter uppnått resultat räcker det att applicera några gånger i veckan för att bibehålla sitt resultat.

Fransserumet finns bland annat att köpa hos Sweed (länk – ej annons) där 5ml kostar 695:- (139:-/ml). Produkten är varken det dyraste eller det billigaste på marknaden, utan lite av ett mellanting i prisklass.

Sweed fransserum

Applicering och upplevelse

Detta serum har en otroligt fin applikator/pensel som är enkel att använda. Jag brukar dra av lite produkt innan jag applicerar, då det annars kommer en ganska rejäl mängd produkt vid applicering. Liksom märket beskriver så krävs enbart en ytterst liten mängd.

Applicering sker utan några konstigheter. Formulan är relativt rinnig, något rinnigare än vad jag upplevt med Xlash fransserum. Dock torkar produkten in hyfsat snabbt så jag har inte upplevt något negativt med detta.
Det finns ju dock en risk att detta serum kan rinna ner till ögat om man applicerar för mycket, då serumet som sagt är ganska löst. Detta hände mig de första två gångerna innan jag då började dra av lite produkt innan applicering.

Detta serum innehåller 5ml (finns även i en tub om 3ml) och ska räcka för en daglig användning i 5 månader.
Förpackningen i sig känns både smidig och snygg, där finns det inget att klaga på. Än så länge har inte heller min tub tagit slut, så den känns onekligen dryg. I skrivande stund har jag använt serumet i 9 veckor, så tuben ska ju räcka i ca 3 månader till.

Sweed fransserum - resultat

Resultat

Ovan bild visar mina fransar före och efter användning av Sweed fransserum, där applicering skett under 8 veckor på daglig basis. Som tidigare beskrivet rekommenderar märket en användning i minst 4-6 veckor för att se ett resultat. För att verkligen boosta serumet har jag därför gått på med två extra veckor.

Jag vet inte om jag tycker att jag ser någon markant skillnad på mina fransar. När jag testade Xlash fransserum (se resultat av det serumet på mina fransar här) så tyckte jag nog att resultatet vart något mer dramatiskt.

Detta fransserum från Sweed verkar inte ha gett några dramatiska resultat för mig, möjligen lite längd och tätare fransar? Jag har som sagt lite svårt att avgöra om det är någon egentlig skillnad.
Jag vet inte heller om jag upplever någon större skillnad när jag har applicerat mascara. När jag förr använde Xlash kunde jag se en enorm skillnad på fransarna efter applicering av mascara, vilket verkligen indikerade vilket resultat serumet skapat. Men så är alltså inte fallet efter serumet från Sweed i mina ögon.

Slutsats

Jag kan nog tycka att jag saknar mer resultat av detta serum, trots en användning under 8 veckor. Jag är därför högst tveksam till om jag skulle köpa om serumet.
Självklart kan serum utan hormonliknande ämnen vara svåra att jämföra med de serum som har hormonliknande ämnen, det ska understrykas. Däremot är mina ”före”-fransar helt fria från någon serum-behandling, och därför hade jag nog förväntat mig något mer av ett resultat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *