Smink

Caia flytande bronzer

caia flytande bronzer maui

Flytande bronzer från Caia – Maui

För ett bra tag sedan släppte Caia flytande bronzer i fem olika färger. Färgen Maui är den ljusaste av alternativen, och således den jag valt att klicka hem (också för ett ganska bra tag sedan).
Denna bronzer marknadsförs som en pigmenterad, krämig och lätthanterlig produkt som skapar en solkysst look. Huden ska få ett naturligt men ändå lystrigt resultat, och det ska vara enkelt att bygga upp produkten.

Produkten ska kunna appliceras med både en borste eller en svamp. Man kan också blanda ut denna bronzer i sin hudkräm och/eller foundation för ett jämnt resultat över hela ansiktet.

caia flytande bronzer maui

Caia bronzer – formula, applicering och nyans

Caias flytande bronzer har en något krämig formula, som dock kan upplevas som nästintill vattnig på huden. Den är väldigt lätt att sprida ut, men absolut inte lika lätt att blanda ut jämnt på huden.
Vid applicering gäller det att jobba på eftersom produkten också torkar ner väldigt snabbt. I detta fall, och för mig, är det något negativt då jag hade behövt mer tid för att blanda ut produkten jämnt. Men så fort produkten börjar blandas ut och därmed tunnas ut, så torkar den ner nästan omedelbart på min hud. Detta har resulterat i ett fläckigt resultat samtliga gånger jag har testat.
Jag kan också tycka att produkten ibland får min bas att lyfta, vilket inte heller bidrar till ett resultat jag är ute efter.
Resultatet blir för mig detsamma oavsett om jag applicerar produkten med borste, svamp eller med fingrarna. Jag har däremot inte testat att blanda ut denna bronzer i min hudkräm eller foundation, då jag inte förstår hur det skulle vara något bättre alternativ. Jag vill ju inte mörka ner min bas i hela ansiktet.

Nyansen Maui är den ljusaste färgen att välja på, med neutrala undertoner. Färgerna på Caia’s hemsida är väl hyfsat likvärdiga verkligheten, möjligen något dovare. Jag kan tycka att Maui kändes något mer orange och ”skarp” när jag väl fått hem produkten och kunde testa.
Färgen är inte heller helt rätt för min ljusa hud med kalla undertoner. Den blir helt enkelt lite för orange och skarp, speciellt eftersom den är svår att blanda ut tillräckligt.

Förpackning

Denna bronzer kommer i en stor förpackning om hela 50ml! Förpackningen är smidig då det är en pump för att få ut produkt, som också fungerar väldigt bra. Jag har inte heller upplevt att produkten har läckt eller liknande.
Jag kan dock tycka att det är lite väl stor tub man får, speciellt med tanke på formulan som är såpass pigmenterad. Dock är väl inte jag heller den personen som använder särskilt mycket bronzer, eftersom det lätt blir för mycket på min ljusa hud.

Slutsats

Caias flytande bronzer är inte för mig, så mycket kan jag väl säga. Med det sagt behöver det absolut inte vara en dålig produkt. Jag får den bara inte att fungera för mig.
Åter igen tycker jag också att förpackningen kunde vara lite mindre. Om man t.ex. jämför mot deras foundation Dewy Drops så kommer den om 30ml. Att en bronzer då kommer om 50ml kan jag tycka är lite överdrivet.

Produkten finns att köpa hos Caia (länk – ej annons) där 50ml kostar 295:- (5,9:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *