Hårvård

Gel för mjuk stadga

gel hår lockar
curly girl approved

Mjuk stadga med gel från Curlsmith

Jag älskar och måste ha en gel i min rutin, däriband en gel med mjuk stadga. Jag gillar dock att ha en gel av både mjukare samt hårdare stagda hemma för att kunna blanda dessa beroende på behov.

En mjukare stadga ger fortfarande en bra stagda (oftast) men kan ibland hålla något sämre på dagarna mellan hårtvätt, beroende på produkt. Däremot är det också i mitt tycke mycket enklare att återapplicera en gel med mjukare stadga på dagarna mellan tvätt, utan risk för att överapplicera. En gel med hårdare stadga kan lättare bygga en produktkänsla om man applicerar för mycket eller för ofta på dagarna mellan tvätt.

Denna gel har testats på både vågigare hår samt mitt lockigare hår.

gel hår lockar
Enbart gel applicerad
gel hår lockar
Lockkräm och gel applicerad

Curlsmith gel – Beskrivning och innehåll

Denna gel från Curlsmith marknadsförs att ha en 7/10 stadga, vilket för mig är en gel med mjuk/medium stadga. Gelen är flytande och dryg, och väldigt lätt att jobba med tack vare just konsistensen. Jag upplever också att gelen är väldigt dryg, vilket dock kan bero på att jag ofta (likt med alla produkter jag använder) spär ut den med vatten i händerna.

Denna gel innehåller bland annat glycerin och panthenol (mjukgörande och fuktbindande), ricinolja och grönt te extrakt (lugnande, stärkande, fuktbindande, stimulerande). Produkten är också helt fri från silikoner och uttorkande alkoholer vilket inte alltid är givet inom hårvård. Produkter utan dessa ingredienser gör sig så mycket bättre i håret, om man frågar mig.

Upplevelse, applicering och hållbarhet

Likt beskrivet ovan så har denna gel en riktigt härlig konsistens som är lätt att jobba med. Konsistensen är som sagt flytande, något gelig, och fördelas enklast genom att spä ut den med lite vatten i händerna (speciellt om den appliceras i torrare hår).

Denna gel torkar hyfsat snabbt i håret, beroende på hur blött håret är från början givetvis. Jag tycker också att gelen fungerar bra ihop med alla andra produkter jag haft i min rutin genom åren.
Denna gel har en svag, fräsch doft som försvinner så fort produkten har fått torka in helt. Det bör mao. inte vara en doft som stör ens den mest känsliga näsan.

Gelen håller lockarna på plats, utan tvekan. Jag kan uppleva att mina lockar får ett luftigare resultat med denna gel, vilket ibland är exakt vad jag är ute efter. Lockarna tyngs inte heller ner utan behåller sin definition och stuns.
I det vågigare håret skapas en otroligt fin definition som håller sig fin i flera dagar. Detta även utan någon större refresh på dagarna mellan tvätt. En refresh innebär att man återupplivar håret efter natten mha. lite vatten och ev. produkt vid behov. Detta för att få bort friss samt ta fram vissa lockmönster igen.
I det vågigare håret kan man riktigt se hur gelen trollade fram texturen och skapade vågor/lockar utan en stel eller frasig känsla.

Slutsats

Denna gel finns alltid i mitt badrumsskåp! Det är en perfekt gel att använda dagar mellan tvätt för att få bort friss. Jag älskar också att använda denna gel när jag är ute efter ett luftigare resultat, då gelen helt enkelt inte är lika hård i stadgan.
Gelen fungerar också bra på egen hand i håret då den är såpass fuktgivande, speciellt i ett vågigare hår. Jag föredrar dock att använda gelen i samband med en lockkräm. Detta ger mig och mina lockar bästa möjliga definition och hållbarhet.

Produkten finns bland annat att köpa hos Lookfantastic (länk – ej annons) där 237ml kostar 301:- (1,3:-/ml). Denna produkt finns även hos Zalando.
Produkten kommer i tre storlekar: travel-size, ”normal”-size (237ml) samt jumbo-size.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *