Hudvård

Ansiktsrengöring

Rengöring klairs cerave

Ansiktsrengöring i 2 steg

En bra ansiktsrengöring är lite av ett måste i badrumsskåpet.
Dagar jag har smink gör jag i princip alltid en dubbelrengöring för att snabbt, effektivt och enkelt få bort allt smink utan att vara för hårdhänt mot hud och fransar.
En kombo som jag sträckt mig efter det sista är en oljerengöring från Klars samt en mild ”lotion” från CeraVe. Tillsammans tar dessa produkter bort smink och smuts utan att lämna min hud torr och irriterad, vilket självklart är ett måste för mig och min torra hud.

Rengöring klairs oil

Steg 1 – Oljerengöring

Denna ansiktsrengöring är otroligt bra! Formulan på denna oljebaserade rengöring är ganska rinnig, men ändå otroligt lätt att använda i ansiktet.
Jag brukar ta 1-2 pump, värma upp produkten snabbt i händerna och sedan applicera i hela ansiktet – inkl. på fransarna. Denna rengöring verkligen smälter bort allt smink, vattenfast eller ej, utan att irritera varken hud eller ögon. Jag har upplevt att andra oljerengöringar kan irritera just ögonen, men så är alltså inte fallet med denna rengöring.
Produkten ska appliceras i torrt ansikte och sköljs sedan av med vatten.
Då det är en oljerengöring så lämnar den en viss produktkänsla efteråt, vilket är ganska väntat. Jag använder aldrig en oljerengöring på egen hand, utan följer alltid upp med en annan rengöring som får bort ”oljeresterna”.

Produkten innehåller bland annat vegetabiliska oljor (skonsam rengöring, återfuktning samt skyddande), svarta bönor (kan balansera talgproduktion), antioxidanter (skyddande och stärkande för hudbarriären), svarta vinbär (kan berika med vitaminer och mineraler) och vitamin E (skyddande mm.).
Produkten ska fungera för alla hudtyper, inkl. den torra och känsliga – vilket jag håller med om!

Sammanfattat så är denna produkt otroligt dryg, snäll mot ansiktet men fortfarande effektiv – en favorit hos mig!
Produkten finns bland annat att köpa hos Skincity (länk – ej annons) där 150ml kostar 349:- (2,3:-/ml)

Rengöring cerave
Rengöring cerave

Steg 2 – Mild rengöring

Denna rengöring är som en lotion/gel som inte skummar i ansiktet. Den känns lätt svalkande mot huden och får bort både sminkrester samt produktkänslan efter en oljerengöring.
Huden känns fortfarande riktigt mjuk och återfuktad efter denna rengöring. Man lämnas alltså inte med en snustorr hy som behöver återfuktning ASAP.

Produkten innehåller flera ceramider samt kolesterol, vilket tillsammans jobbar positivt för hudens hudton, struktur och minskar dessutom irritation. Produkten innehåller även hyaluronsyra, vilket enbart kan verka plumpande för huden (ej återfuktande i hudlagren pga. för stor molekylvikt för att tränga igenom huden).

Denna rengöring känns verkligen extremt mild och försiktig, samtidigt som den faktiskt rengör ordentligt.
Positivt med denna rengöring är också dess stora förpackning, utan behov till lika stor prislapp!

Produkten finns bland annat att köpa hos Apoteket Hjärtat (länk – ej annons) där 236ml kostar 103:- (0,4:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *