Hudvård

Serum med fukt och propolis

propolis serum

Fukt och propolis serum

Om man är ute efter ett serum som ger rikligt med fukt samtidigt som det verkar lugnande, är detta propolis serum något att testa! Utöver att verka fuktgivande och lugnande ska serumet också minska en ojämn hudton och rodnad.
Detta serum har en helt underbar ingredienslista (läs längre ner) och kommer utan en för tung prislapp. Serumet är dessutom helt fritt från silikoner och uttorkande alkoholer.
Detta serum fungerar optimalt för en torrare, känsligare eller mogen hy.

Är man sugen på att testa ett serum med just propolis kan jag varmt rekommendera just detta serum som har riktigt bra innehåll, istället för ex. Dr. Ceuracle’s liknande serum som är både dyrare och inte lika imponerande i innehållet.

propolis serum close up

Innehåll

Detta serum är fullproppat med ingredienser jag älskar! Ingredienslistan nämner bland andra 73% propolis (lugnande, reparerande, näringsgivande), glycerin (mjukgörande/fuktbindande), honung (lugnande, antiinflammatoriskt, fuktgivande), niacinamid (stimulerar kollagen i huden, barriärstärkande), centella (lugnande, mjukgörande), panthenol (mjukgörande/fuktgivande, stärkande), allantoin (lugnande), antioxidanter (stärkande/skyddande) och ceramider (barriärstärkandde, fuktgivande).
Ingredienslistan passar mig som handen i handsken då den verkligen ger mig flertalet gottigheter utan för mycket ”hitte-på” ingredienser. Det här är alltså ingredienser som verkligen kan göra nytta på riktigt.

Serumet innehåller även hyaluronsyra vilket kan ge en viss plumpad effekt på huden. Men som känt kan inte ren och skär hyaluronsyra tränga ner i huden och skapa någon större fuktgivande effekt, eftersom molekylstorleken är alldeles för hög för att kunna penetrera hudens lager.
Däremot kan byggstenar till hyaluronsyra vara ett alternativ för att öka fukthalten i huden, som t.ex. Acetyl Glucosamine.

Längst ner i innehållsförteckningen listas parfym, vilket är det enda negativa jag egentligen har att säga om detta serum. Dock har inte jag märkt av någon reaktion av detta på huden, eller heller via någon särskild doft. Det är dock värt att notera, då vi kan reagera och uppleva olika kring just parfym i hudvård.

Upplevelse och resultat

Formulan på detta serum är som en gel; svalkande och dryg. Produkten är riktigt härlig att applicera på huden och sjunker in snabbt. Huden lämnas oerhört mjuk och smidig, utan att efterlämna någon produktkänsla.
Jag älskar att serumet kommer i en smidig pump, vilket också är hygieniskt. Ett pump räcker gott och väl till hela ansiktet, även om jag har använt två pump ibland för att verkligen dränka ansiktet i detta helt makalösa serum.

Min hud känns utan tvekan mer återfuktad, samtidigt som jag upplever att serumet verkligen fungerar lugnande. Ett perfekt serum för min framförallt torra, men ibland också känsliga, hy.
Som jag skrev tidigare i inlägget kan jag varmt rekommendera detta serum om man är ute efter ett ordentligt fuktgivande och lugnande serum till sin rutin.

Serumet finns bland annat att köpa hos Zalando (länk – ej annons) där 50ml kostar 279:- (5,6:-/ml)
Serumet finns också att köpa hos Dermaspace (länk – ej annons) där 50ml kostar 379:- (7,5:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *