Hårvård

Hårprodukt mot friss – alternativ

milkshake glistening milk leave-in

Milk_shake glistening milk: hårprodukt mot friss

Att ha en hårprodukt som fungerar mot friss i sitt badrumsskåp är alltid trevligt. För mig är det också tryggt med en produkt som kan stilla mina lockar på de mest envisa dagarna.
En produkt jag köpte hem för väldigt länge sedan (vi snackar något år) är glistening milk från märket milk_shake. Jag hade aldrig tidigare hört något om märket, men dom hade (och har fortfarande) ett antal spännande produkter som jag fastnade för. Dock har just glistening milk utgått, och finns inte längre att köpa.

Beskrivningen för produkten (som går att läsa här) hade också en ganska spännande text: ”Fuktgivande hårlotion för att behandla krull”. Vem kan motstå att testa en sådan produkt?
Ytterligare beskrivning menar att produkten ska ge både fukt, näring och glans samtidigt som grovt hår ska tämjas.

Innehåll och verkan på håret

Glistening milk innehöll silikoner redan i innehållsförteckningens start, vilket tyder på högre koncentration av just de ingredienserna. Jag vill helst undvika silikoner i min hårvård numera, så jag hade inte köpt om produkten om den fanns att köpa idag. Silikonerna kommer dock hjälpa till att skapa den där glansiga och utslätande effekten på håret då det är silikonernas främsta egenskap.
Silikoner i sig gör egentligen ingen annan nytta än att bilda just det där lagret på hårstrået. Vissa menar dock att silikoner också kan verka skyddande, vilket kanske inte är helt falskt. Däremot bildar silikonerna en såpass tung film runt hårstrået att inga andra ingredienser heller kan träda in och göra någon egentlig nytta – så jag är väldigt tveksam och skeptisk till hur bra det är för håret egentligen. Mitt hår har hursomhelst både blivit hälsosammare, mer lätthanterligt, mer definierat och längre genom att utesluta silikoner mm i min hårvård – men det kan givetvis vara individuellt.

När jag använde produkten kan jag dock hålla med om att friss försvann relativt enkelt. Jag upplevde inte heller någon större produktkänsla i håret, vilket jag uppskattar.
Jag kan däremot inte påstå att håret verkade få särskilt mycket fukt eller näring. Samtidigt avslöjade innehållet att det inte heller fanns jättemycket ingredienser som heller skulle bidra med detta.
Men eftersom denna produkt inte längre går att köpa – varför recensera?

Ett annat alternativ på marknaden…

KMS leave-in

KMS Moist Repair leave-in

En väldigt likvärdig produkt (i mina ögon) är denna leave-in från KMS. Likaså här får man en lättare kräm/lotion som inte ger en särskild produktkänsla men som ändå får bort en del friss och flygiga strån.

Jag ska dock vara ärlig och erkänna att jag inte alls har gillat denna produkt i mitt hår. Anledningen är att jag upplever denna produkt lite som flytande plast. Absolut att den gör sitt jobb, men jag är ju lite allergisk mot den där silikoniga känslan i håret. Jag kan få bort friss utan behov av att jobba med flertalet silikoner. Just denna produkt har dessutom minst fyra silikoner i innehållet.

Till produktens fördel förekommer dock bättre ingredienser också, som t.ex. aloe vera (lugnande), panthenol (fuktgivande och mjukgörande) och avokadoolja (stärkande, mjukgörande). Jag är som sagt högst tveksam till hur mycket nytta dessa ingredienser dock gör i en daglig användning, eftersom silikonerna kommer byggas på i håret och möjligen täppa till hårstrået.
Är man dock ute efter en lättare kräm som kan hantera viss friss i håret så tror jag utan tvekan att denna produkt kan vara en bra kandidat! Om man inte undviker silikoner i sin hårvård då såklart.

Produkten finns att köpa hos bland annat Lyko (länk – ej annons) där 125ml kostar 299:- (2,4:-/ml)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *