Smink

Tartelette Mascara

Tarte tartelette tubing mascara
Tarte tartelette tubing mascara borste

Tartelette Mascara

Jag får aldrig nog av mascara och klickade relativt nyligen hem Tarte’s Tartelette mascara. Denna variant är i en resestorlek, vilket alltid är smidigt när man testar något nytt.
Mascaran i sig är svart och har en något längre gummiborste. Denna mascara beskrivs att ”ge volym, längd samt böj – som fransförlängning i en tub”. Beskrivningen menar också att mascaran varken ska kladda eller flagna.

Formulan är vegansk och innehåller bland annat ricinolja, sheasmör och karnaubavax vilket ska bidra med extra näring till fransarna. Utöver detta ska denna mascara också vara enkel att tvätta bort utan behov av gnuggande.

Tarte tartelette tubing mascara
Tarte tartelette tubing mascara
Tarte tartelette tubing mascara

Applicering, formula och hållbarhet av Tartelette Mascara

Denna mascara har en lätthanterlig gummiborste som får med sig lagom produkt. Borsten i sig sveper smidigt över fransarna och definierar dom utan att skapa klumpar. Jag upplever också att det går relativt snabbt att täcka alla fransar och nå en fint, första resultat med ett lager.

Mascarans formula är något blötare än vissa andra mascaror jag testat. Jag gillar dock denna formula riktigt mycket! Den är lätt att jobba med och torkar ändå ner fort.

Precis som produktens beskrivning menar så upplever jag inget kladd eller överdrivet flagande. Om jag ska vara riktigt petig så föll det ca två små smulor på ena ögat efter ett par timmar. Dessa var ju dock bara att borsta bort. Denna mascara har alltså en riktigt bra hållbarhet som ser lika fin ut på kvällen som på morgonen vid applicering.

Volym, längd och böj

Vid ett första lager får man en fin definition med bra längd och otrolig böj. Jag brukar alltid böja mina fransar innan jag applicerar mascara. Med denna mascara kan jag dock skippa ögonfransböjaren och ändå få riktigt böjda fransar!
Vid ett andra lager kan man enkelt bygga upp lite mer volym och få intensiva fransar, vilket jag gillar. Jag har dock märkt att man kan nå samma resultat genom att helt enkelt jobba lite längre i det första lagret. Två lager kan också riskera att klumpa ihop resultatet, så man bör påbörja andra lagret relativt snabbt för att undvika detta.

Sammanfattat

Jag gillar verkligen denna mascara! Mascaran ger mig verkligen allt som utlovas utan att vara svår att tvätta bort.
Jag är också riktigt imponerad av att den gör sig så fin i enbart ett lager, samt utan behov av ögonfransböjare. Detta gör en applicering så mycket smidigare och snabbare.

Mascaran finns bland annat att köpa hos Sephora (länk – ej annons) där den kostar 329:-. Resestorleken hittas här och ligger på 189:-

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *