Hudvård

The Ordinary Multi-Peptide Copper Serum

the ordinary blue serum

The Ordinary Multi-Peptide Copper Serum

Detta serum från The Ordinary jobbar för att motverka ålderstecken. Serumet får sin blåa nyans pga. kopparpeptider.
Kopparpeptider ska övergripande främja en bättre hudhälsa, vilket bland annat innebär upprätthållande av normal kollagensyntes samt antiinflammatoriska egenskaper.
Utöver kopparpeptider innehåller serumet även glycerin (fuktgivande), flertalet peptider (fukt, kollagenstimulerande), flertalet aminosyror (kan jobba både fuktgivande samt mot rynkor/fina linjer), PCA (fuktgivande), urea (fuktgivande och mjukgörande) och allantoin (lugnande).

Kollagenstimulerande ingredienser är något man ska leta efter om man önskar en effekt mot fina linjer och rynkor, då ren och skär kollagen inte kan göra någon faktisk skillnad vid applicering på huden.

Produkten finns bland annat att köpa hos Lyko (länk – ej annons) där 30ml kostar 420:- (14:-/ml)

the ordinary blue serum

Första intryck och upplevelse

Detta serum är helt doftfritt och har en lätt konsistens, som en blandning av vatten/gel. Serumet känns otroligt drygt och sjunker också snabbt in i huden. Trots den relativt intensiva blåa färgen så är detta inget som syns efter applicering.

Jag har använt serumet dagligen till en början och därefter några gånger i veckan. Jag tycker mig se en viss skillnad på huden när det kommer till hudens elasticitet och mjukhet. Värt att notera är att produkten också innehåller hyaluronsyra som ger huden en plumpad effekt. Det kan därför vara en ”falsk” effekt med mjuk och fast hy om man inte använder serumet under en längre tid så att övriga ingredienser faktiskt hinner göra en verkan.
Hyaluronsyra marknadsförs ofta för att ge fukt i hudens djupa lager, men har en alldeles för hög molekylvikt för att kunna penetrera huden. Med det sagt så kan ändå syran plumpa huden och ge en viss utslätande effekt efter applicering.

the ordinary blue serum

Slutsats

The Ordinary har riktigt bra serum i sitt sortiment, och detta serum är utan tvekan ett av dessa.
Utöver bra ingredienser, som faktiskt kan bidra med riktiga effekter, så är det dessutom bra priser och bra förpackningar. Just detta serum må ha en något högre prisklass än vissa andra serum i sortimentet, men har också otroligt fina ingredienser.

Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa om detta serum när det tar slut. Jag älskar verkligen innehållet av peptider och aminosyror som verkligen kan göra skillnad på huden. Det känns som ett givet serum att ha i badrumsskåpet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *