Hudvård

Purito ansiktskräm

purito ansiktskräm

Tre ansiktskrämer från Purito

Purito har ett riktigt bra utbud inom området av ansiktskräm. Det finns utöver just ansiktskrämer även bra utbud av serum, rengöringar och solskydd mm.
I detta inlägg recenseras tre ansiktskrämer som passar bra för bland annat en torr och känslig hud.

Samtliga krämer i inlägget har någorlunda likvärdiga ingredienser, vilket kommer märkas när innehållet listas. Dock är det ändå en viss skillnad för hur de agerar och fungerar på huden. Upplevelsen är ju dock självklart helt individuell, och det som fungerar bra för mig kanske fungerar sämre för någon annan – värt att notera.

purito ansiktskräm

Purito B5 Panthenol Re-Barrier Cream

Vi börjar med min absoluta favorit av de tre ansiktskrämer jag har testat från märket.
Denna kräm har en mjuk, svalkande och härlig konsistens som påminner om en gel-kräm. Produkten är oerhört dryg och en liten mängd räcker långt (även om man också smörjer in halsen, vilket man alltid bör göra).
Krämen är också helt doftfri vilket jag uppskattar.

Denna ansiktskräm innehåller bland annat panthenol (fuktgivande och lugnande), centella (lugnande), squalane (mjukgörande och fuktbindande) och niacinamid (skyddande, stärkande, förbättrar hudens elasticitet mm.)

Produkten finns bland annat på Lyko (länk – ej annons) där 80ml kostar 279:- (3,5:-/ml)

Upplevelse och slutsats

Jag älskar denna ansiktskräm! Denna kräm känns återfuktande nog för att smörja min torra hy utan att kännas allt för fet. Krämen fungerar därför bra under sommaren då den inte blir allt för tung. Jag har ännu inte testat denna kräm under vinterhalvåret, när huden är något mer utsatt/torr, men jag gissar att den kommer fungera fint även då.

En annan positiv egenskap med denna kräm är förpackningen och den generösa mängden som kommer i tuben. Krämen räcker länge och känns mer hygienisk att använda jämfört mot krämer som kommer i burkar.
Jag älskar också krämens innehåll som verkligen jobbar positivt för både fukt, näring och hudbarriären. Det här är utan tvekan en kräm som jag kommer att köpa om.

purito ansiktskräm

Purito Dermide Relief Barrier Moisturizer (billigast)

Min andra favorit från Purito är deras Dermide Relief ansiktskräm.
Denna ansiktskräm har en krämig men ändå lätt formula som åter igen är väldigt dryg. Krämen ska framförallt verka skyddande och stärkande för huden mha. flertalet ceramider. Utöver detta innehåller krämen bland annat allantoin (lugnande), squalane (mjukgörande, fuktbindande och lugnande), glycerin och sheasmör (fuktbindande, mjukgörande).

Produkten finns bland annat på Lyko (länk – ej annons) där 100ml kostar 339:- (3,4:-/ml)

Upplevelse och slutsats

Den här krämen kommer om generösa 100ml i en smidig pumpflaska. Krämen känns som beskrivet väldigt lätt på huden och sjunker alltså snabbt in. Jag upplever att huden känns spänstig, lugn och lagom återfuktad efter användning.
Denna ansiktskräm fungerar bra året runt för mig och min torra hy, och fungerar även bra under smink. Jag kan dock önska en något mer återfuktande egenskap vissa dagar, då denna kan bli lite för lätt.

Det här är en bra kräm med riktigt fint innehåll! Har man en känslig eller skadad hy kan denna ansiktskräm vara ett riktigt bra alternativ.

purito ansiktskräm

Purito Wonder Releaf Centella Cream – Unscented (dyrast)

Här har vi en kräm som verkar otroligt lugnande för huden med dessa höga halt av centella. Vi hittar också sheasmör (mjukgörande och fuktbindande), squalane (mjukgörande, fuktbindande och lugnande), glycerin (fuktbindande), niacinamid (skyddande, stärkande, förbättrar hudens elasticitet mm.), någon enstaka ceramid och flertalet mjukgörande oljor.

Denna ansiktskräm verkar som sagt lugnande, men också skyddande, stärkande och återfuktande.
Krämen är dessutom helt fri från parfym för att minska risk för eventuell irritation.

Produkten finns bland annat på Lyko (länk – ej annons) där 50ml kostar 289:- (5,8:-/ml)

Upplevelse och slutsats

Jag har gillat denna kräm, men den känns ändå inte helt optimal för mig. Krämen verkar utan tvekan lugnande för huden, men ger mig inte riktigt den nivån av fukt jag önskar. På vinterhalvåret är krämen på tok för lätt och inte tillräckligt återfuktande. På sommaren fungerar den dock bättre.
Det jag tycker är allra tråkigast med denna kräm är att den tar slut väldigt fort. Det kan vara jag som överdoserar, men även om jag minskar mängden tycker jag ändå att den tar slut fortare än andra krämer.
I övrigt har krämen en härligt, svalkande konsistens som lutar åt gel/kräm-hållet. Jag upplever också att krämen fungerar bra under smink.

Jag gillar förpackningen, hygienisk och bra. Förpackningarna är också snygga, speciellt efter att Purito gjort om designen för inte allt för länge sedan.
Jag har gjort slut på ett antal tuber men kommer nog inte att köpa om den igen. Detsamma gäller serumet i samma serie: det fungerar okej men ger mig inte helt det jag önskar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *