Hårvård

Aveda gel för lockar

aveda curl gel lockar
curly girl approved

Gel för lockar från Aveda

Aveda har en otroligt bra gel för lockar, som alltid finns i mitt badrumsskåp. Om jag var tvungen att bara ha en gel hemma så är det utan tvekan denna jag hade valt.

Denna gel är perfekt när det kommer till nivån av stadga, samtidigt som den också är otroligt dryg.
Glycerin och sodium PCA m.fl bidrar med fukt, kokosolja, ricinolja och mangosmör verkar närande och mjukgörande samtidigt vitamin E tillför en stärkande effekt.
Denna gel är dessutom cruelty-free och helt vegansk.

Produkten finns bland annat att köpa hos Lyko (länk – ej annons) där 200ml kostar 375:- (1,9:-/ml)

aveda curl gel lockar
Applicerat i blött hår (vänster) och sedan fönat med diffuser till torrt (höger)

Recension

Denna gel sviker aldrig! Mina lockar lämnas med en otrolig stadga som håller länge. Samtidigt får mina lockar en helt otrolig definition och glans som dessutom känns hälsosam och närande.

Gelen har en len och smidig konsistens som fördelas utan att kännas kladdig i håret. Jag brukar dock som alltid blanda ut mina stylingprodukter med vatten i händerna. Detta för att ytterligare underlätta fördelningen av produkterna i håret, samtidigt som jag minskar risken av att använda för mycket produkt.

Denna gel kan appliceras i både blött och torrt hår, vilket är perfekt de dagar man vill minimera friss utan att blöta ner sitt hår.
Jag har heller aldrig upplevt att denna produkt skapar en hård eller stripig känsla i håret om man råkar applicera för mycket. Självklart kan det dock förekomma vid en större mängd, då håret till slut kommer bli mättat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *