Smink

RMS rouge

rms blush rouge

Rouge från RMS – French Rose

Här har vi ett otroligt fint rouge från RMS Beauty. Rouget beskrivs som ett ”gel till puder” som ska ge ett sömlöst resultat då det smälter in i huden. Detta rouge ska också ge en multidimensionell utstrålning.

Formulan ska ha långvariga pigment samtidigt som den också innehåller vårdande ingredienser, som t.ex. jojobaolja. Förpackningen är också påfyllningsbar samt tillverkad av 75% återvunnet material.

Produkten finns bland annat att köpa hos Sephora (länk – ej annons) där 7g kostar 479:- (68:-/g). Rouget kommer i flera olika nyanser.

rms blush rouge
rms blush rouge swatch
Ej redigerade swatch-bilder

Upplevelse och resultat

Förpackningen på detta rouge känns gediget och långt ifrån billigt/plastigt i mitt tycke. Jag älskar också det faktum att man kan fylla på förpackningen utan att behöva köpa en helt ny dosa.

Färgen på just detta rouge, french rose, är en helt magiskt fin färg. Alldeles sådär perfekt rosa som gör sig fin på många hudtoner, inklusive på min ljusa och kalla hudton.
Precis som beskrivningen säger så skapar detta rouge en otroligt fin ”utstrålning”, vad jag vill kalla glow. Jag tycker inte att det ser onaturligt ut eller att det heller blir för mycket, utan det ger en väldigt fin finish helt enkelt. Man behöver definitivt inte addera en highlighter ovanpå detta rouge då det lätt blir lite för mycket, om man inte är lätt på handen.

Jag upplever att detta rouge stannar kvar på huden hela dagen, inklusive glowet. Jag tycker dock att få rouge försvinner på mig under dagen, vilket kanske beror på att jag är så ljus?
Detta rouge är lätt att jobba med utan en stor risk att applicera för mycket, enligt mig. Det är samtidigt bra med pigment i produkten, så det kan bero på hur man applicerar samt vilka borstar man använder. Jag har oftast använt Hickap-borstar till detta rouge och det har gett mig en alldeles lagom mängd vid applicering som är lätt att bygga upp. Produkten har också applicerats sömlöst, precis som beskrivningen menade.

Jag kan absolut rekommendera detta rouge om man vill ha tillgång till fina färger med ett otroligt fint glow i samma förpackning. Om man drar sig till mer matta färger är detta dock lite av ett wildcard.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *