Hudvård

Vitamin C serum

geek & gorgeous vitaminn C serum

Vitamin C serum från Geek & Gorgeous

Geek & Gorgeous har flertalet prisvärda produkter med bra innehåll, däribland ett vitamin C serum.
Detta serum innehåller hela 15% vitamin C (askorbinsyra), samt en mindre del vitamin E.

Vitamin C ska verka skyddande och stärkande för huden samtidigt som det ger kollagenproduktionen en ordentlig boost. Vitaminet ska även kunna jämna ut hudtonen. Resultat blir en lystrig, slät och fastare hy.
Viktigt att notera är att vitamin C kan verka för starkt på vissa hudtyper, beroende på dess styrka. Det är därför viktigt att börja försiktigt när man introducerar vitamin C för huden.

Produkten finns bland annat att köpa hos KnowToGlow (länk – ej annons) där 30ml kostar 208:- (7:-/ml)

geek & gorgeous vitaminn C serum
geek & gorgeous vitaminn C serum

Förpackning, hållbarhet och innehåll

Vitamin C är en väldigt ostabil ingrediens. Vitamin C bör alltid förvaras i en mörkare flaska för att minska exponering för ljus, vilket annars kan bryta ner vitaminet. Man bör också ha vitaminet i en lufttät förpackning, som t.ex. en pumpflaska. Detta serum har alltså en helt okej förpackning då den har en mörkare flaska.
Vitamin C bör också förvaras i kyl för att ytterligare garantera en längre hållbarhet. På hemsidan som länkas ovan menar man att detta serum håller sig färskt i minst 3 månader när den förvaras i kylen (öppnad). Om man inte förvarar en öppnad flaska i kyl är hållbarheten ca 6 veckor, vilket är en ganska markant skillnad.

Vitamin C kommer i olika former, där ren askorbinsyra är den bättre. Jag älskar att detta serum har en kort men effektiv innehållsförteckning där askorbinsyra är ett på listan. Det är inget ”hitte-på” i detta serum, samt att det är en hög koncentration av askorbinsyran.
Många gånger kan det annars vara så att hudvårdsprodukter inte har så höga koncentrationer av det som produkten marknadsförs för, eller att produkten inte har ingredienser av kvalité. Det kan också vara hutlösa priser för vissa produkter vilket oftast bara är för att märket lagt vikt vid marknadsföring, förpackning eller liknande. Detta serum innehåller kvalitativa ingredienser utan en prislapp som sticker iväg.

Upplevelse

Likt många andra aktiva ingredienser bör detta vitamin C serum vänjas in i huden. På så sätt minskar man risken för irritationer eller en skadad hudbarriär.
Tyvärr körde jag på lite för hårt med detta serum vilket resulterade i en något rödflammig och känslig hy. Jag slutade därför tvärt att använda serumet för att ge huden en paus.
Huden kom ändå tillbaka relativt fort, och jag kunde börja använda serumet igen i en lägre dos (dvs. inte lika frekvent användning).

Serumet är lent och fint att smörja in med, lite åt det oljiga hållet. Jag förvarar serumet i kylen vilket också ger en härligt svalkande känsla vid applicering. Serumet har en fräsch doft, om än lite skarp möjligtvis.
Jag tycker ändå att jag ser en skillnad på huden, främst när det kommer till en mer slät och fast hy. Jag har då använd serumet i ett par månader för att se dessa resultat.
Om man inte vill använda retinol (vitamin A) eller inte kan använda retinol av div. anledningar, så kan vitamin C vara en god kandidat. Båda dessa ingredienser har liknande egenskaper där vitamin C dessutom kan verka något mer skyddande och stärkande för huden än retinol.
Men åter igen, det är otroligt viktigt att vänja in huden för att inte skada eller irritera den.

Mer information om Vitamin C, se videon nedan

Vitamin C förklarat av en hudterapeut.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *