Smink

Better than sex mascara

better than sex mascara

Mascara – Better than sex

En otroligt populär mascara från Too Faced är deras Better than sex mascara.
Denna mascara har en otroligt stor borste som ska verka både volymgivande, separerande samt förlängande för fransarna.

Mascaran finns i svart och brunt, samt i en ny version som ska vara mer naturlig i innehållet.

Mascaran finns bland annat att köpa hos Sephora (länk – ej annons) där 8ml kostar 379:- (47:-/ml)

better than sex mascara

Förpackning och applicering

Som nämnt har better than sex mascara en relativt stor borste. Borsten har också en någorlunda form till sig där ändarna är bredare och mittendelen något avsmalnande.
Trots en större borste så upplever jag att appliceringen går smärtfritt. Jag får ofta något mascara-kladd på ögonlock eller runtomkring ögat oavsett vilken mascara eller borste jag använder. Denna mascara har däremot inte ökat detta faktum på något sätt trots sin större borste, vilket man annars lätt kan tro är fallet. De kladd som blir försvinner också lätt med en mindre gnuggning, efter att det torkat.

Jag köpte den mindre förpackningen då jag ville prova mascaran utan att behöva köpa den stora storleken. Detta innebär en applikator med kortare skaft, vilket jag tycker är lite trixigt. Utöver det tycker jag att förpackningen fungerar bra! Det är inte en hylsa som samlar på sig onödigt mycket produkt vid öppningen, vilket även där minskar risken för kladd och torra flagor.

Mascaran har en bra formula som tillsammans med borsten verkligen greppar tag om fransarna och separerar dom superfint. Volym är också givet, samt en otrolig svärta.
Det jag däremot inte upplever med en lika stor wow-effekt är längden. Längden finns där men är inte i fokus och kräver dessutom lite jobb för att få till.

better than sex mascara

Resultat och hållbarhet

Mascaran skapar utan tvekan dramatiska fransar med fokus på separation och volym. Ju mer man bygger upp mascaran så skapar men den där intensiva looken. Jag upplever också att mascaran klarar av att byggas upp utan att klumpa ihop sig allt för mycket, tack vara en formula som inte är för blöt.

Denna mascara håller sig fin på fransarna hela dagen, inget som smular bort i mitt tycke. Däremot kan den kladda av sig lite under ögat, ganska mycket dessutom. Jag har upplevt att detta kladd varierar lite mellan gånger jag har använt mascaran, men det har förekommit både med och utan puder under ögat.

Mascaran är slutligen mycket enkel att tvätta bort, utan behov till en oändligt gnuggande.
Jag kan absolut tänka mig att köpa mascaran igen, men det finns ändå andra mascaror som jag föredrar som inte kladdar lika mycket under ögat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *